plny-hrniec_transparent_negativ.png

PRÍRODNÉ bravčové rezne na kyslej smotane: Minútková príprava a lepšie mäsko ste dávno nejedli!

Mäkučké mäso, ktorá sa rozplýva na jazyku!

Výhodou prípravy tohto lahodného jedla je, že nebudete potrebovať ani kvapku oleja.

 

 

Mäso je tak jemné, že sa vám bude rozpadať na tanieri a v kombinácii s krémovou smotanou omáčkou nenechá nikoho ľahostajným.

Vynikajúci recept na jemné bravčové mäso v omáčke z youtube kanála Vaříme s Kubíčkem.

Potrebujeme:

800 g bravčového mäsa

2 cibule

1/4 ČL mletého čierneho korenia

1/2 ČL soli

800 ml vody

1 PL hladkej múky

1 PL kyslej smotany

pažítku

Postup:

Bravčové mäso nakrájame na cca 2 cm hrubé plátky. Plátky mäsa z oboch strán vyklepeme na tvrdej podložke.

Potom mäso z oboch strán osolíme a okoreníme.

 

 

Soľ a čierne korenie zapracujeme do mäsa.

Plátky vložíme do rozpálenej suchej panvice.

Smažíme z oboch strán 4 minúty.

Ošúpanú cibuľu prekrojíme na polovicu a nakrájame na tenké plátky.

Nakrájanú cibuľu pridáme k mäsu na panvici.

Po štyroch minútach mäso otočíme a cibuľu miešame vareškou cca 10 minút.

 

 

Po uplynutí doby podlejeme mäso 200 ml vody.

Pridáme soľ, čierne korenie a premiešame.

Panvicu prekryjeme pokrievkou a na stredne vyššom plameni dusíme 45 minút.

Mäso počas dusenia čas od času otočíme a podľa potreby podlejeme vodou.

Do misky nalejeme 200 ml vody.

Pridáme múku a metličkou premiešame.

 

 

Rozmiešanú zmes nalejeme do panvice.

Trochu stiahneme teplotu a podľa potreby dolejeme vodu.

Panvicu prekryjeme pokrievkou a dusíme 20 minút.

Medzitým nalejeme 200 ml vody do misky a pridáme smotanu.

Metličkou rozmiešame a nalejeme do panvice.

Omáčku zamiešame, mäso otočíme a ešte cca 5 minút povaríme.

 

 

Nakoniec mäso dochutíme pažítkou a môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes