Keď hostia videli toto občerstvenie, nechceli veriť, že môže byť z červenej repy.
Prekrásny nápad na slávnostnú misu.
Tieto plnené ružičky sú veľmi chutné a zažiarite vďaka nim na každej oslave.
Postupujte podľa receptu z portálu napadovy.blog.
Potrebujeme:
1 cviklu
200 ml vody
1 ČL soli
1 vajce
450 g hladkej múky
Na plnku (plnku môžete zvoliť podľa svojich predstáv, my odporúčame túto):
200 g mletého mäsa
1 cibuľu
1 zemiak
soľ podľa chuti
čierne mleté korenie podľa chuti
iné koreniny podľa chuti
30 ml slnečnicového oleja
Môžete použiť aj inú plnku podľa chuti
Postup:
Cviklu si ošúpeme, nastrúhame na jemnom strúhadle do misky a zalejeme vodou.
Postláčame pomocou lyžičky, aby cvikla pustila šťavu.
Potom precedíme cez husté sitko.
Do šťavy pridáme čajovú lyžičku soli, 1 vajce a všetko spolu vymiešame.
Vypracujeme hladké nelepivé cesto.
Cesto prikryjeme mikroténovým vreckom.
Necháme odpočívať 10 minút.
Do misy si vložíme mleté mäso.
Pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu.
Pridáme aj ošúpaný a nadrobno pokrájaný zemiak.
Osolíme a okoreníme podľa chuti.
Nakoniec ešte pridáme olej a všetko dobre vymiešame na kompaktnú plnku.
Cesto si preložíme na pomúčenú pracovnú dosku, vyvaľkáme na veľký kruh a vykrajovačkou vykrojíme malé kruhy.
Teraz si naukladáme vždy 4 kolieska za sebou (a jemne cez seba).
Navrstvíme plnku.
Preložíme na polovicu a stočíme do ružičky.
Spodok každej ružičky namočíme do oleja.
A ukladáme do parného hrnca.
Paríme 40 minút pri vysokej teplote.
Výsledok:
Dobrú chuť!