plny-hrniec_transparent_negativ.png

Bez bielka a je výborná: Perfektná poleva na zdobenie medovníkov bez bielka, krásne lesklá a môžete mať farbu akú chcete!

Poleva je výborná, odporúčam.

Toto je pre všetkých, ktorí sa boja surového bielka v medovníkovej poleve alebo majú na túto potravinu alergiu. Ja používam už roky, keďže inak zdobiť nemôžem, kvôli synovej alergii. Poleva je výborná, odporúčam.

Potrebujeme:

100 g práškového cukru

1 lyžicu horúcej vody

2 lyžice citrónovej šťavy (precedenej)

Postup:

Cukor preosejeme, pridáme horúcu vodu a citrónovú šťavu. Miešame pomocou metličky, kým poleva nie je hladká, lesklá a nezhustne. Ak sa vám aj po dlhšom miešaní zdá riedka, pridajte ešte trochu cukru.

Ak chcete bielu nechajte tak, ako je. Ak napríklad červenú, použite namiesto citróna 100% šťavu z červenej repy alebo červených ríbezlí.

Druhý recept – extra lesklá poleva bez bielka

Potrebujeme:

200 g práškového cukru (pridávame podľa konzistencie polevy)

1 lyžičku oleja

Citrónovú šťavu (scedenú)

Postup:

Do cukru pridáme lyžičku oleja a pridávame po lyžičkách citrónovú šťavu tak, aby nám vznikla konzistencia polevy. Vymiešame dohladka, dáme do cukrárenského vrecka a zdobíme ako s klasickou bielkovou.

Najlepšie recepty na dnes