plny-hrniec_transparent_negativ.png

Jednoduché placky z kefíru a kapusty, ktoré všetci milujeme: Výborná náhrada pečiva, tromfnú aj zemiakové lokše!

Zmiešajte kapustu s kefírom a získate vynikajúcu náhrada pečiva!

Pripravte si doma kapustové placky podľa nášho receptu spôsobom, o akom sa vám doteraz ani nesnívalo.

 

 

Neuveriteľne chutné a kompaktné placky, ktoré sú také jemné, že sa vám rozplynú v ústach.

Fantastický recept na lahodné kapustové placky z youtube kanála Yasmina Gotovit.

Ideálna náhrada pečiva

Tieto placky sú plné vlákniny a živín a zároveň sú ľahké a nadýchané. Sú skvelou voľbou na raňajky, obed, večeru alebo ako prílohu.

Prečo sú kefírovo-kapustové placky zdravou voľbou?

Sú bohaté na vlákninu, ktorá podporuje trávenie a dodáva pocit sýtosti.

Obsahujú vitamíny a minerály, ako je vitamín C, draslík a horčík.

 

 

Kefír je zdrojom probiotík, ktoré sú prospešné pre črevnú mikroflóru.

Kapusta má protizápalové a antioxidačné vlastnosti.

Placky sú ľahšie stráviteľné, ako klasické pečivo.

Pripravte si kefírovo-kapustové placky a vychutnajte si zdravú a chutnú alternatívu pečiva!

Na placky potrebujeme:

350 g kapusty

1 cibuľu

1 mrkvu

rastlinný olej

soľ

mleté čierne korenie

2 vajcia

400 ml kefíru

1 ČL soli

1/2 ČL sódy bikarbóny

400 g hladkej múky

rastlinný olej na vysmážanie

Postup:

Kapustu najemno nakrájame. Ošúpeme cibuľu a nakrájame na kocky.

 

 

Ošúpanú mrkvu nastrúhame na hrubom strúhadle.

Na panvici zohrejeme olej.

Pridáme cibuľu a smažíme 2-3 minúty. Potom pridáme nastrúhanú mrkvu a zamiešame.

Pridáme kapustu a všetko spolu zmiešame. Zeleninovú zmes ochutíme soľou a korením.

 

 

Zamiešame a smažíme 2-3 minúty.

Potom prekryjeme pokrievkou a na miernom ohni dusíme 10 minút.

Do samostatnej misky rozbijeme vajcia.

Metličkou vyšľaháme. Pridáme kefír a soľ.

Nakoniec pridáme jedlú sódu a metličkou vymiešame.

 

 

Do zmesi nasypeme múku a špachtľou vymiešame.

Pridáme osmaženú zeleninu a všetko spolu zmiešame.

Panvicu vymastíme olejom. Do rozohriateho oleja vložíme zmes a vytvarujeme placku.

Prikryjeme pokrievkou a z oboch strán smažíme do zlatista. Môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes