Chcem sa podeliť o výborný recept na cesto na pizzu, ktoré je na nerozoznanie od kysnutého cesta a pritom ho prirpavíte úplne bez čakania. Cesto totižto vôbec nepotrebuje kysnúť.
Recept som vyskúšala prvýkrát len pred pár týždňami a odvety ho robím pravidelne. Vrelo odporúčam každému.
Potrebujeme:
3 hrnčeky hladkej múky
1 bal. sušeného droždia
1/2 lyžičky soli
3/4 hrnčeka horúca voda
3 lyžice roztopeného masla
1/2 lyžičky cukru
Postup:
Píprava cesta je skutočne extrémne jednoduchá. Stačí, ak všetky prísady jednoducho dáte do misky.
V miske vypracujte jednotné vláčne cesto.
Cesto preložíme na dosku a cca 4-5 minút hnetieme. Ide o to, aby bolo cesto hladké.
S cestom pracujeme hneď – kdeže nekysne je dobré mať už nachystané aj ostatné prísady na pizzu – omáčku, šunku, syr, kukuricu, olivy, syr….jednoducho všetko, čo máte radi.
Cesto rozdelíme na polovicu a pridáme oblohu podľa chuti.
Pizzu pečieme v dobre vyhriatej rúre, kým okraje nie sú zlatisté. Cestu stačí asi 15 minút, niekedy stačí aj menej, všetko závisí od konkrétnej rúry.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)