Pripravte si doma famózne kuracie ražniči tak jemné, že sa vám bude rozpadať na jazyku.
Ražniči je vďačné jedlo hlavne vďaka tomu, že jeho príprava je jednoduchá.
Výborný recept na najchutnejšie kuracie ražniči z youtube kanála ümmüşen aksu.
Potrebujeme:
750 g kuracích pŕs
2 PL jogurtu
1 čajový pohár olivového oleja (100 ml)
tymian
1 PL mletej červenej papriky
rascu
mleté čierne korenie
soľ
1 PL paradajkového pretlaku
2 strúčiky cesnaku
3 zemiaky
500 g šampiňónov
1 misku hlavičiek jarnej cibuľky (30-40 kusov)
8-10 čerstvých zelených papričiek
Postup:
Na začiatku nakrájame kuracie prsia na kocky.
Mäso preložíme na tanier.
Do hlbokej misy pridáme jogurt.
Potom nalejeme olivový olej.
Nasypeme soľ, tymian, mletú papriku, rascu a čierne korenie.
Pridáme pretlak, pretlačený cesnak.
Dobre premiešame a vyšľaháme.
Do omáčky pridáme nakrájané kuracie mäso.
Dobre premiešame.
Misku prekryjeme.
A necháme marinovať 60 minút.
Po uplynutí hodiny napicháme kuracie prsia na špajle.
Do misky so zvyšnou omáčkou nakrájame zemiaky.
Pridáme celé šampiňóny a cibuľku.
Nakoniec pridáme soľ a všetko spolu dobre premiešame.
Zeleninu pridáme do zapekacej formy a zarovnáme.
Potom naukladáme papriky.
Nakoniec vedľa seba naukladáme ražniči.
Formu zvrchu prekryjeme mokrým papierom na pečenie.
Mäso so zeleninou vložíme do predhriatej rúry.
A pečieme 60 minút pri teplote 180°C.
Papier na pečenie odstránime 10 minút predtým, ako jedlo vyberieme z rúry.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: