plny-hrniec_transparent_negativ.png

Toto jedlo mám veľmi rada, je lacné a chutí fantasticky: Pečené mäsové bomby s bohatou oblohou

Super nápad na obed, ktorý je rýchly a veľmi chutný. Ak máte mleté mäso, ktoré potrebujete zužitkovať, vyskúšajte túto pochúťku.

Super nápad na obed, ktorý je rýchly a veľmi chutný. Ak máte mleté mäso, ktoré potrebujete zužitkovať, vyskúšajte túto pochúťku.

Potrebujeme:

1 kg mletého mäsa (môžete použiť aj hydinové, ale potom nezabudnite, že sa pečie kratšie)

4  zemiaky

2 cibule

5 vajec

200 g strúhaného syra

1-2 lyžie majonézy

Soľ a korenie podľa chuti

Postup:

Najemno nakrájané cibule osmažíme na oleji dozlatista. Zemiaky nastrúhame na hrubom strúhadle a ochutíme soľou a korením.

Vajcia uvaríme natvrdo, olúpeme a nakrájeme nadrobno. K vajciam pridáme 1 lyžicu majonézy, celú zmes premiešame a dochutíme soľou a korením.

Z mletého mäsa tvarujeme menšie „fašírky“  (viď. obr.) ktoré postupne ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Na mäso najskôr navrstvíme osmaženú cibuľu, potom vaječno – majonézovú zmes, zemiaky a nakoniec syr.

Plech s takto pripravenými „bombami“ vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov 30 – 35 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes