plny-hrniec_transparent_negativ.png

Pečené buchty s džemom a orechmi – jemné ako vata: Vidiecky recept na domácu lahôdku!

Lahodné jemné pečené buchty plnené džemom a orechmi, ktoré si okamžite všetci zamilujú.

Keď som ich doma pripravoval, tak mi doslova mizli z taniera pred očami.

 

 

Najlepší recept na fantastické pečené domáce buchty z youtube kanála Ivana Dinulović Šerpica Recepty.

Potrebujeme:

500 ml teplého mlieka

100 ml studenej vody

40 g čerstvého droždia (alebo 15 g sušeného droždia)

2 vajcia

1 PL kryštálového cukru

50 ml rastlinného oleja

1 balenie vanilkového cukru

800-900 g múky

50 g masla

Na plnku:

džem

vlašské orechy

Na posyp:

práškový cukor

Postup:

Do hlbokej misy nalejeme teplé mlieko.

Pridáme studenú vodu a nadrobíme droždie.

 

 

Ďalej pridáme vajcia a cukor.

Nalejeme olej a nasypeme vanilkový cukor.

 

 

Lyžicou všetko spolu dôkladne premiešame.

Postupne pridávame múku a rukou vymiesime cesto.

 

 

Misu prekryjeme pokrievkou a utierkou a necháme 30 minút kysnúť na teplom mieste.

Formu na pečenie vymastíme maslom.

 

 

Cesto preložíme na pomúčený stôl a vymiesime rukami.

Potom ho prekryjeme a necháme 2 minúty kysnúť.

 

 

Z cesta valčekom vyvaľkáme väčší kruh.

Pomocou pohára namočeného v múke povykrajujeme kolieska.

 

 

Na cesto nanesieme lekvár.

Pridáme orechy a zrolujeme do guličky.

 

 

Buchty naukladáme do vymastenej formy.

Prekryjeme ich a necháme 15 minút odpočívať.

 

 

Po uplynutí doby potrieme buchty roztopeným maslom.

Potom ich vložíme do predhriatej rúry a pečieme 30 minút pri teplote 200°C .

 

 

Po upečení potrieme ešte horúce buchty roztopeným maslom.

Necháme vychladnúť, posypeme práškovým cukrom a môžeme servírovať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes