plny-hrniec_transparent_negativ.png

Parížske trubičky podľa Helenky – prudko návykové: Túto fantastickú dobrotu budete chcieť nielen na Vianoce!

Najchutnejšie vianočné pečivo, aké existuje.

Ak ste tieto trubičky nikdy predtým nerobili a chcete obohatiť váš sviatočný stôl o novú maškrtu, tento recept si určite uložte.

 

 

Dobrota, ktorá skvele chutí a krásne vyzerá.

Recept sme našli na youtubovom kanáli Helenčino pečení, kde nájdete množstvo ďalších fantastických receptov!

Potrebujeme:

200 g hladkej múky

60 g práškového cukru

60 g masla

70 g mletých vlašských orechov (preosiate)

 

 

2 PL mlieka

2 PL rumu

1 vajce

Krém

160 ml šľahačkovej smotany

50 g čokolády na varenie

 

 

20 g krupicového cukru

150 g masla

čokoládovú polevu

Postup:

Deň vopred si uvaríme šľahačkovú smotanu, cukor a nalámanú čokoládu.

Necháme vychladnúť a dáme do chladničky.

Všetky suroviny určené na cesto vypracujeme do hladka.

 

 

 

A dáme do chladničky asi na 2 hodiny.

Keď je cesto pripravené, vyvaľkáme ho na tenký plát a nakrájame na pásiky.

Tie potom na formičke, určenej na trubičky, zrolujeme.

 

 

Tie si pred použitím jemne vymastíme.

Spoje cesta dobre pritlačíme.

Dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a v stredne vyhriatej rúre pečieme asi 20 minút pri teplote 180 stupňov.

Z jednej várky vyjde približne 80 kusov.

 

 

Po vychladnutí dáme dolu z kovových trubičiek.

Oba konce trubičky namočíme do čokoládovej polevy.

Potom naukladáme vedľa seba na papier na pečenie, alebo mriežku a necháme stuhnúť.

 

 

Maslo si vymiešame do peny a po častiach pridávame stuhnutú šľahačku.

Vyšľaháme na hladký krém. Krémom naplníme trubičky.

Hotovo. Dobrú chuť!

Videonávod

 

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes