Ak milujete rýchle a osviežujúce zákusky, toto je ten naviac top.
Recept od autorky Ivanky, dá sa robiť v najrôznejších prevedeniach a príchutiach.
Potrebujeme:
Cesto:
5 vajec,
20 dkg cukru krupice,
100 ml vody,
100 ml oleja,
25 dkg polohrubej múky,
½ prášku do pečiva.
(voliteľné pre tmavú piškótu – 2 lyžice kakaa)
Krém:
1 l mlieka,
3 vanilkové pudingy,
1 vanilkový cukor,
4 PL cukru,
1 lyžica masla
2 tégliky kyslej smotany
Trochu práškového cukru
Voliteľné ovocie:
Jahody
Maliny,
Čučriedky
Broskyne
Mandarínky
Prípadne mix ovocia
Ovocie môžete použiť čerstvé, mrazené alebo z kompótu
Postup:
Žĺtky ušľahaháme s cukrom do peny.
Pridáme tekuté prísady – olej a vodu.
Vmiešame aj múku s práškom do pečiva – ja múku zvyknem preosiať.
Z bielkov ušľaháme sneh a ručne vmiešame do žĺtkovej zmesi. pridať olej, vodu, múku s práškom, nakoniec ručne vmiešať sneh z bielkov.
Cesto nalejeme na vyšší plech 30 x 40 cm, vyložený papierom na pečenie.
Pečieme v predhriatej rúre na 180 ° C 15 – 20 minút.
Ak chcete tmavé cesto, pridajte 2 lyžice kakaa.
Na vychladnutú piškótu naskladáme akékoľvek ovocie z kompótu alebo mrazené, samozrejme aj čerstvé.
Krém:
1 l mlieka, 3 vanilkové pudingy, 1 vanilkový cukor a 4 PL cukru uvaríme.
Do horúceho pudingu vmiešame asi tak 1 lyžicu masla, do vychladnutého vmiešame 2 kyslé smotany, trochu práškového cukru a šľahačom vyšľaháme …..
Na piškótu s ovocím natrieme krém.
Na vrch vyšľaháme 2 šľahačky so stužovačom, posypeme strúhanou čokoládou.
Odporúčam urobiť večer a nechať do rána krásne záležať v chladničke.
prajeme vám dobrú chuť! :-)