plny-hrniec_transparent_negativ.png

Slávny NÓRSKY koláč, ktorý uchvátil celý svet: Dajte ho vychladiť a chutí ako NAJLEPŠIA zmrzlina!

Nevšedný vzhľad a mimoriadne lahodná chuť, ktorá vás dostane.

Veľmi originálny recept so zaujímavou technikou prípravy.

 

 

Nevšedný vzhľad a mimoriadne lahodná chuť, ktorá vás dostane.

Výnimočný recept na dokonalý nórsky dezert z youtube kanála Mazzali Oshxona.

Potrebujeme:

Na cesto:

800 g hladkej múky

soľ

12 g prášku do pečiva

500 g masla

80 g kyslej smotany

8 žĺtkov

Na pusinky:

8 bielkov

vanilkový cukor

300 g kryštálového cukru

300 g vlašských orechov

Na krém:

100 g masla

1 balenie kondenzovaného mlieka

Postup:

Do hlbokej misy nasypeme múku. Pridáme prášok do pečiva a soľ.

Metličkou premiešame.

 

 

Zachladené maslo namočíme do múky a nastrúhame.

Rukami vymiešame sypké cesto.

Do stredu vyhĺbime jamku a vložíme žĺtky a smotanu.

Špachtľou zmiešame a rukou vymiesime hladké cesto.

Cesto vytvarujeme a rozdelíme na tri časti.

Zabalíme do fólie a vložíme do chladničky na 20 minút.

 

 

Medzitým do samostatnej hlbokej misy pridáme bielky.

Pridáme vanilkový cukor a vyšľaháme hustú penu.

Počas šľahania pridáme cukor.

Na podložku položíme papier na pečenie.

Nastrúhame naň jednu časť cesta.

Vytvarujeme obdĺžnik a na cesto nanesieme pomocou cukrárskeho vrecka krém z bielkov.

 

 

Krém posypeme nasekanými orechmi. Cesto aj s papierom preložíme na plech.

Vložíme do predhriatej rúry a pečieme 20 minút pri teplote 170°C.

Rovnaký postup zopakujeme aj s ostatnými cestami.

Do samostatnej misky pridáme maslo. Mixérom vyšľaháme.

 

 

Pridáme kondenzované mlieko a vyšľaháme.

Cesto preložíme na podnos a pomocou vrecka nanesieme maslový krém.

Položíme ďalšie cesto a celý proces zopakujeme.

Môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod.

 

 

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes