Tieto zemiaky sú naozaj vynikajúce. Dokonale chrumkavé a vo vnútri mäkučké, navyše sú aj perfektne ochutené, za čo môže vynikajúca marináda. Určite ochutnajte, prípravu zvládnete jednoducho podľa receptu z youtube.
Postup:
1 kg zemiakov (asi 10 zemiakov)
1 čajová lyžička sladkej papriky
1 čajová lyžička soli (na varenie zemiakov)
1 čajová lyžička soli (na pečenie zemiakov)
1 strúčik pretlačeného cesnaku
1 plytká čajová lyžička čierneho korenia (podľa chuti)
1/2 čajovej lyžičky oregana (podľa chuti)
Olivový olej
Postup:
Zemiaky nešúpeme, len ich dôkladne umyjeme a nakrájame na mesiačiky.
Do vody pridáme lyžičku soli. Keď voda zovrie, pridáme zemiaky a varíme len 4-7 minút.
Zlejeme vodu a pripravíme si marinádu v samostatnej miske.
Cesnak nakrájame nadrobno. Pridáme olej, papriku, soľ a oregano. Dôkladne premiešame.
Teraz zemiaky dôkladne premiešame s marinádou.
Pripravíme si plech, ktorý potrieme olejom.
Navrstvíme zemiaky aj s marinádou – zemiaky musia byť v jednej vrstve.
Pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov asi 30 minút.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video:
Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.