Fantastická domáca dobrota, svieža, krémová a vynikajúca. Robíme ju aj namiesto zákuskov.
Potrebujeme:
5 vajec
270 g práškového cukru
140 g polohrubej múky
40 g kakaa
1 prášok do pečiva
400 g višní zaváraných
750 g jemného tvarohu
2 vanilkové cukre
1 želatína
400 ml šľahačkovej smotany
1 želatínový stužovač za studena
Na vrch:
220 ml višňovej šťavy
1 balík červeného tortového želé
Postup:
Vajcia šľaháme s cukrom do peny 8-10 minút.V inej miske zmiešame múku kakao a prášok do pečiva. Po častiach prisypávame do vajčnej zmesi.
Pečieme v predhriatej rúre pri 180°C cca 15 minút, necháme vychladnúť. Višne zlejeme zo šťavy.
Tvaroh, vanilkový cukor a 80 g cukru vymiešame, primiešame aj vyšľahanú šľahačku a nakoniec aj stužovač pripravený podľa návodu. Premiešame a navrstvíme na koláčik.
Vo višňovej šťave si pripravíme želatínu podľa návodu. Na korpus navrstvíme krém, na krém uložíme višne a nakoniec prelejeme želatínou.
Necháme 1 hodinku minimálne zatuhnúť.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: www.essen-und-trinken.de