Čo spraví táto marináda s mäskom je jedným slovom úžasné: Neprekonateľná PIVNÁ zmes na BRAVČOVÉ!

Krkovičku som nikdy príliš v láske, ale keď je naložená v tejto marináde, je neskutočne dobrá. Odporúčam na grilovačku, ale aj na minútkovú úpravu aj na pečenie. Najlepšia je na bravčové mäsko, ale už sme skúšali aj hydinu a tiež nám veľmi chutila. Ako sa hovorí nebíčko v papuľke!

Krkovičku som nikdy nemala príliš v láske, ale keď je naložená v tejto marináde, je neskutočne dobrá.

Odporúčam na grilovačku, ale aj na minútkovú úpravu aj na pečenie.

 

 

Najlepšia je na bravčové mäsko, ale už sme skúšali aj hydinu a tiež nám veľmi chutila. Ako sa hovorí nebíčko v papuľke!

Potrebujeme:

150 ml pivo svetlé (zvyšok vypijeme)

2 lyžice oleja

3 lyžičky grilovacieho korenia

2 strúčiky cesnaku

1 lyžička tymianu

1 lyžička rasca mletá

1 cibuľa

500 g bravčovej krkovičky nakrájanej na plátky

Postup:

 

 

Všetko spolu zmiešame, cesnak prelisujeme alebo nakrájame nadrobno, cibuľu si tiež nakrájame a mäsko naložíme do pácu najlepšie 12-24 hodín pred prípravou.

Mäsko je výborné na grilovanie, pečenie, aj na minútovú úpravu.

Ak chcete mäsko piecť, odporúčam aj potrieť horčicou.

Mäsko je mäkučké, doslova sa rozpadá na jazyku.

Kedysi som skúšala aj iné marinády, ale teraz už robím len túto jednu.

Ďalšie marinády s pivom

 

 

Brazílska pivná marináda

Potrebujeme:

500 g mäsa

150 ml piva

2 lyžice kečupu

1 stredne veľkú cibuľu nakrájanú nadrobno

½ lyžičky čierneho mletého korenia

Štipku chilli

1 lyžičku sladkej papriky

2 lyžičky trstinového cukru

1 lyžicu citrónovej šťavy

2 strúčiky cesnaku – prelisovaného

Soľ podľa chuti

Postup:

Všetky ingrediencie zmiešame, do marinády vložíme mäso a necháme marinovať 6-12 hodín.

Medovo-pivná marináda

 

 

Potrebujeme:

500 g mäsa

100 ml svetlého piva

100 ml sójovej omáčky

75 g medu

2 strúčiky pretlačeného cesnaku

1 vetvičku rozmarínu

1 lyžičku sladkej papriky

Postup:

Všetky ingrediencie zmiešame a do pripravenej marinády vložíme mäso na 6-12 hodín.

Pivná marináda s tymianom

 

 

Potrebujeme:

500 g mäsa

150 ml svetlého piva

1 lyžičku sušeného tymianu

1 lyžičku mletej rasce

2 lyžice rastlinného oleja

2 strúčiky cesnaku nakrájaného nadrobno

2 lyžičky grilovacieho korenia

Postup:

Všetky ingrediencie zmiešame a mäsko naložíme do marinády na 12-24 hodín pred grilovačkou.

Horčicovo-pivná marináda

 

 

Potrebujeme:

500 g mäsa

8 lyžíc svetlého piva

2 lyžičky plnotučnej horčice

8 lyžíc rastlinného oleja

1 lyžičku pálivej papriky

1 lyžičku cukru

2 lyžice sójovej omáčky

1 cibuľu nakrájanú na kolieska

1 lyžičku soli

Postup:

Všetky ingrediencie zmiešame a používame na marinovanie steakov, kotliet alebo akéhokoľvek iného mäsa. Mäso by malo marinovať 6-12 hodín.

Z čierneho piva

Potrebujeme:

500 g mäsa

100 ml čierneho piva

3 lyžice dijonskej horčice

1 lyžicu worcesterskej omáčky

2 lyžice trstinového cukru

5 lyžíc rastlinného oleja

3 strúčiky cesnaku nakrájaného nadrobno

1/2 lyžičky mletej rasce

1/3 lyžičky čierneho mletého korenia

Postup:

Táto marináda je najlepšia na prípravu bravčovej krkovičky, ale môžete použiť aj na iné bravčové či hovädzie mäso. Stačí všetky prísady zmiešať a mäso naložiť na 6-12 hodín.

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Dnes najobľúbenejšie