Výborný nápad na chutné a rýchle jedlo z jednej misy. Fašírky ešte šťavnatejšie a chutnejšie, ako kedykoľvek predtým!
Potrebujeme:
200 g mletého mäsa
Soľ, kroenie
1 väčšiu mrkvu
½ cibule
4-5 ks zemiakov, očistených a nakrájaných na kolieska
Pertžlenovú vňať
Olej
150 g kyslej smotany
Postup:
Mleté mäso ochutíme soľou a korením. Cibuľu nakrájame nadrobno a orestujeme na rozpálenom oleji, pridáme aj strúhanú mrkvu a spolu chvíľu restujeme. Túto zmes vmiešame do mäsa.
Z mäsa formujeme mokrými rukami guľôčky, ktorú ukladáme do vymastenej zapekacej misy a prekladáme ich so zemiakmi, ktoré sme si ochutili soľou.
Vložíme do vyhriatej rúry na 20 minút – pri teplote 180-190 stupňov.
Kyslú smotanu si rozmiešame s vodou a prelejeme cez zemiakovo-mäsovú zmes. Pečieme pri teplote 170-180 stupňov ešte 30-35 minút. Posypeme petržlenovou vňaťou a môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: upechi