Tento nepečený piškótový dezert podľa receptu z youtube vám zaberie len 15 minút a je to ohromná maškrta! Neváhajte a vyskúšajte.
Potrebujeme:
Množstvo na formu s rozmerom 21 x 15 cm a výškou 6,5 cm
240 g (30 ks) dlhých piškót
kakao na posypanie
Na krém:
600 g jemného tvarohu alebo mascarpone
350 g vareného kondenzovaného mlieka
Na namáčanie:
230 ml mlieka
40 g kondenzovaného mlieka
Na polevu:
100 g tmavej čokolády
40 ml mlieka
60 g masla
alebo
100 g tmavej čokolády
100 g šľahačkovej smotany
Postup:
Do misy si vložíme tvaroh, pridáme varené kondenzované mlieko a vyšľaháme spolu dohladka.
Zmiešame si mlieko s kondenzovaným mliekom a namočíme doňho každú piškótu tesne predtým, ako ju uložíme na plech alebo do formy.
Piškóty uložíme na dno formy, po obvode formy z vnútornej strany môžeme dať ešte tortovú fóliu a rovnomerne nanesieme 1/3 krému.
Vrstvu krému posypeme preosiatym kakaom.
Opakujeme vrstvenie až kým nemáme 3 vrstvy, ktoré hore končia krémom.
Ten dobre rozotrieme, uhladíme špachtľou a odložíme do chladničky stuhnúť.
Medzitým si pripravíme polevu, potom dezert vyberieme, polejeme, prikryjeme potravinárskou fóliou a odložíme do chladničky na 5 – 6 hodín alebo na noc. Hotovo.
Môžeme nakrájať a podávať.
Prajeme dobrú chuť!
Video návod: