Vynikajúci recept na nepečený dezert, ktorý milujú deti aj dospeláci. Tento recept inšpirovaný postupom z youtube si určite zamilujete!
Hľadáte rýchly a chutný dezert, ktorý zvládne aj začiatočník? Vyskúšajte tento recept na nepečený zákusok z BeBe sušienok s čokoládovou polevou. Je to jednoduchý a nenáročný recept, ktorý zvládnete za pár minút a výsledok ohromí celú rodinu.
Tento zákusok je ideálny na jarné dni, kedy máte chuť na niečo ľahké a osviežujúce. BeBe sušienky sú obľúbenou pochúťkou, ktorá dodá zákusku lahodnú chuť a chrumkavosť. Čokoládová poleva je neodolateľnou bodkou na záver. Ingrediencie na tento zákusok sú bežne dostupné v každom supermarkete. Na jeho prípravu nepotrebujete žiadne špeciálne vybavenie, stačí vám len miska a chladnička.
Potrebujeme:
2 bal. BeBe sušienky
250 g mäkký tvaroh
2 PL práškový cukor
1 bal. vanilkový cukor
2 kelímky smotana na šľahanie + 2 stužovače do šľahačky
1 PL práškový cukor
500 ml vychladené mlieko
1 bal. vanilkový cukor
2 bal. vanilkový puding bez varenia
trochu mlieko na pokvapkanie sušienok
Poleva:
160 g čokoláda
200 ml smotana na šľahanie
Postup:
V jednej miske dohladka vymiešame tvaroh s cukrom.
V druhej miske vyšľaháme smotanu s práškovým cukrom a stužovačom a v tretej miske vyšľaháme pomocou elektrického šľahača mlieko s pudingom bez varenia a vanilkovým cukrom.
Tvaroh s pudingom vyšľaháme.
Malý hlbší plech alebo formu s rozmerom 26 x 20 cm vyložíme papierom na pečenie (ten si pekne v rukách postláčame a namočíme do vody, potom vyžmýkame a krásne vystelieme formu), dno vyložíme sušienkami, ktoré pokvapkáme mliekom.
Zalejeme tvarohovým krémom, znova navrstvíme sušienky, ktoré pokvapkáme mliekom.
Natrieme vyšľahanou smotanou a dáme do chladničky stuhnúť.
Nakoniec môžete posypať strúhanou čokoládou, grankom, kakaom alebo pripraviť jednoduchou polevou.
Smotanu na šľahanie zahrejeme a rozpustíme v nej čokoládu, vymiešame dohladka.
Nalejeme na vrch dezertu a necháme stuhnúť.
Môžeme dozdobiť kolieskami banánov a strúhaným kokosom.
Existuje mnoho spôsobov, ako servírovať dezert na slávnostné príležitosti
Tu je niekoľko nápadov:
Ovocie: Ovocie je zdravá a osviežujúca ozdoba dezertu. Môžete použiť čerstvé ovocie, ako sú napríklad jahody, maliny, čučoriedky, marhule alebo banány, alebo kandizované ovocie.
Šľahačka: Šľahačka je klasická ozdoba dezertu. Môžete ju nastriekať na vrch dezertu a ozdobiť ju rôznymi ozdobami, ako sú napríklad čokoládové hoblinky, kandizované ovocie, orechy alebo sušené kvety.
Orechy: Orechy dodajú dezertu chrumkavosť a chuť. Môžete použiť nasekané orechy, ako sú napríklad vlašské orechy, lieskové orechy, mandle alebo pistácie.
Sušené kvety: Sušené kvety dodajú dezertu romantický a elegantný vzhľad. Môžete použiť rôzne druhy sušených kvetov, ako sú napríklad levanduľa, ruže alebo slamienky.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Recept s vareným krémom nájdete v nasledovnom video-postupe: