Vynikajúci ovocný dezert z želatíny, krásne vyzerá a chutí ešte lepšie!
Potrebujeme:
želatínu (je úplne jedno, či bude v prášku alebo v plátkoch, číra alebo farebná) v množstve dostatočnom pre vami zvolenú formu – ja som použil 30 g želatíny v prášku
čerstvé ovocie podľa chuti
cukor podľa chuti (alebo podľa návodu na sáčku s želatínou)
Postup:
Pripravíme si ovocie – umyjeme, vykôstkujeme, nakrájame … proste tak, ako potrebujeme. Ja som použila obyčajný hrniec.
Želatínu pripravíme podľa návodu na obale.
Do vybranej formy skladáme podľa fantázie kúsky ovocia a zalievame želatínou.
Kto má čas a náladu, tak môže postupovať po vrstvách a vyhne sa tomu, že ovocie trochu vypláva a bude mať na vrchu dezertu vrstvičku samotnej želatíny.
![](https://tojenapad.dobrenoviny.sk/wp-content/uploads/2020/04/Snímka-obrazovky-2020-04-13-o-10.59.50-1024x686.png)
Na vrch môžete na ozdobu použiť farebnú vrstvu – teda želatínu, ktorú si namiesto vo vode pripravíme v ovocnej šťave.
Ak nemáte želatínu, môžete takto v ovocnej šťave uvariť vanilkový pudingový prášok.
![](https://tojenapad.dobrenoviny.sk/wp-content/uploads/2020/04/Snímka-obrazovky-2020-04-13-o-11.01.28-1024x641.png)
Keď je forma naplnená, vložíme ju do chladničky stuhnúť.
Potom pomocou tácky obrátime.
![](https://tojenapad.dobrenoviny.sk/wp-content/uploads/2020/04/Snímka-obrazovky-2020-04-13-o-11.02.13-1024x662.png)
Pre ľahšiu vyklopenie ponoríme formu na chvíľku do teplej vody, aby sa želatína uvoľnila od steny.
Nakrájame a podávame ako vynikajúci studený dezert, treba s kopčekom čerstvo vyšľahanej smotany.
Zdroj: youtube