plny-hrniec_transparent_negativ.png

Nebíčko v papuľke! Keď upečiete rodine tento perník, budete si musieť odložiť jeden bokom, aby sa vám ušlo.

Viete čo sa stane ak čakáte rodinnú návštevu a rozhodli ste sa upiecť tento perník? Pripravte sa na to, že z tej omamnej vône im budú tiecť slinky už pri vstupných dverách. Takže ak ho chcete ochutnať aj vy, radšej si kúsok odložte bokom. Keď ho dáte na stôl, len tak sa po ňom zapráši.

Potrebujeme:

400 g polohrubej múky

1 vajce

220 g krupicového cukru

cca 2 lyžice kakaa

1 prášok do pečiva (alebo plná lyžička sódy bikarbóny)

1 dl oleja

500 ml kefíru

1 ČL korenia do perníkov

môžete pridať aj trošku rumovej esencie a nasekaných orechov

ríbezľový džem

Čokoládová poleva:

100 g čokolády na varenie

30 g Cera

Postup:

Najskôr zmiešame suché suroviny a potom pridáme vajce, olej a kefír. Dôkladne premiešame a nalejeme do vyššieho plechu alebo formy, ktorý sme si vymastili a posypali hrubou múkou. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov a pečieme cca 30 minút. Drevenou špajľou vyskúšame, či je perník hotový. Po vychladnutí môžete perník posypať práškovým cukrom, alebo ho potrieť džemom a poliať čokoládovou polevou, ktorú si pripravíte vo vodnom kúpeli z čokolády a Cery.

Najlepšie recepty na dnes