plny-hrniec_transparent_negativ.png

Cukrári vedia, ako pripraviť dokonale tuhú šľahačku na tortu: S týmto trikom sa NEROZTEČIE ani v horúcom počasí!

Ako pripraviť dokonale tuhú šľahačku?

Nie je šľahačka taká tuhá a hustá, ako by ste chceli?

 

 

Stačí malá chybička a namiesto nadýchanej kompaktnej hmoty získate tekutý krém, ktorý steká z torty zo strán.

Pozrite sa, ako sa tomu jednoduchým spôsobom vyhnúť.

Ako urobiť šľahačku, aby bola stabilná, tuhá a lesklá?

Na rozdiel od zdania to nie je také jednoduché, ako sa môže zdať.

 

 

Krém sa ľahko roztopí a jeho konzistencia má potom ďaleko od ideálu.

Preto sa oplatí pri mixovaní pridať lacný prídavok, vďaka ktorému bude hotový krém dokonale hustý a zostane stabilný na každej torte.

 

 

Naučte sa pridať do šľahačkového krému túto zložku a pridajte ju zakaždým počas šľahania.

Kedy pridať cukor do šľahačky?

Nie každý vie, že pri šľahaní smotany je veľmi dôležitý správny moment pridania cukru.

Tak zabezpečíte krému ideálnu konzistenciu.

 

 

Mnohí pridávajú cukor hneď na začiatku, ale to nie je najlepší nápad.

Aby mala šľahačka dobrú konzistenciu, cukor treba pridať oveľa neskôr.

 

 

Najlepšie je to urobiť až na konci šľahania, keď je krém už dosť hustý.

Potom všetko chvíľku premiešajte a je to hotové.

Ako urobiť šľahačku dokonale tuhú?

 

 

Málokto vie, že do smotany na šľahanie môžete pridať jednoduchú zmes, vďaka ktorej to celé získa dokonale hustú konzistenciu a skvelú stabilitu.

Na to stačí zohriať na panvici pol šálky smotany na šľahanie s 1 lyžicou práškového cukru a 1 lyžicou zemiakového škrobu.

 

 

Všetko dôkladne premiešame silikónovou alebo drevenou stierkou, kým nevznikne hustá hmota.

Necháme vychladnúť a zmes pridáme do šľahačky.

Vďaka tejto jednoduchej zmesi šľahačka pevne drží na takých dobrotách, ako je smotanová torta alebo krehké cupcaky.

Takto pripravená šľahačka navyše ani v horúcom počasí nestečie.

 

 

Vychutnajte si chutné dezerty s týmto šľahačkovým krémom, ktorý je skvelý aj na ozdobovanie.

Vaše cukrárske výtvory budú nielen chutné, ale aj krásne.

Ako na šľahačku z mlieka?

Potrebujeme:

500 ml plnotučné mlieko

 

 

3 KL želatína v prášku

Postup:

 

 

Do 100 ml studeného mlieka nasypte želatínu a nechajte ju napučať.

Potom ju zahrejte (navarte), kým sa celá nerozpustí a stiahnite z plameňa.

V mise, v ktorej budete šľahať, zmiešajte zvyšok (400 ml) s rozpustenou želatínou.

Misku vložte na cca hodinu do chladničky.

Neskôr vychladnutú zmes vyšľahajte elektrickým šľahačom alebo metličkou ručne so šľahačky.

TIP:

 

 

Podobne môžete šľahačku ušľahať aj zo smotany na varenie.

Množstvo pridanej želatíny bude samozrejme menšie vzhľadom na vyšší obsah tuku v smotane (11 až 15%).

Na 350 ml smotany na varenie postačí 1,5 lyžičky práškovej želatíny.

Veľa šťastia!

Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes