Neviete, čo dobré dnes pripraviť na obed?
Vyskúšajte recept na domácu živánsku na plechu, ktorá je nenáročná na prípravu a chutí famózne.
Fantastický recept od pani Michaely
Jej živánska nielen úžasne vyzerá, ale rovnako tak aj chutí.
Je rýchle a nesmierne chutné jedlo.
Môžete vyskúšať aj s kuracím mäsko, prípadne pridať aj klobásku, alebo ďalšie prísady. Ja vrelo odporúčam.
Majka C.
Potrebujeme:
1,5 kg mäsa (hovädzie, bravčové, prípadne 50:50)
1,5 kg zemiakov – nakrájané na kolieska
100 g slaninky – nakrájanej na plátky
4 veľké cibule – nakrájanej na kolieska
Soľ
Čierne mleté korenie
koreniny podľa chuti
Postup:

Ak sa vám dá, je dobré mäsko si pripraviť už deň vopred (nasoliť a nekoreniť).
Ak to ale nestíhate, môžete s mäskom pracovať aj hneď.
Potom je to už veľmi jednoduché.
Zapekaciu misu si vymastíme olejom alebo bravčovou masťou.
A teraz začneme vrstviť.
Slaninka, pás zemiakov, mäsko a cibuľka.
A takto pokračujeme, kým nemáme plnú misu.
Pečieme zakryté alobalom približne dve hodinky.
Potom dáme alobal dole.
Necháme ešte zapiecť.
Hneď môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: mimibazar