plny-hrniec_transparent_negativ.png

Najlepší trik ako dosiahnuť jemný a nadýchaný pudingový krém: Urobte túto 1 vec s maslom!

Aké je tajomstvo lahodného dezertu s ľahkým a nadýchaným pudingovým krémom?

 

 

Kľúčová je príprava hmoty, a vlastne aj správna manipulácia s maslom.

Torta s pudingovým krémom a ovocím je chutný nápad na jednoduchý letný dezert.

 

 

Naučte sa vďaka portálu newsy, ako pripraviť ten najlepší pudingový krém. 

Takúto tortu môžete urobiť úplne bez použitia rúry, ak sa rozhodnete použiť hotovú piškótu.

Stačí na to naliať pudingovú hmotu, pridať želé, ovocie a je to hotové!

 

 

Tajomstvo jemného a nadýchaného pudingového krému spočíva v príprave masla, ktoré sa do pudingu pridáva na záver.

Maslo treba šľahať dostatočne dlho, asi 7 minút, aby bolo nádherne nadýchané.

 

 

Ak zvyknete uponáhľať čas miešania a šľahania, hmota môže vyjsť príliš kompaktná a nie veľmi chutná.

Na prípravu letnej torty s ovocím a pudingom použite nasledujúci recept!

Recept na piškótové cesto s pudingom a jahodami

Na prípravu jemného koláča s pudingom a ovocím budete potrebovať ingrediencie z nižšie uvedeného zoznamu.

Ingrediencie na piškótu:

1 šálku práškového cukru

¾ šálky pšeničnej múky

6 vajec

1 lyžičku prášku do pečiva

1 lyžička octu

 

 

Na krém:

6 vajec

500 ml mlieka

300 g masla

100 g kryštálového cukru

2 PL hladkej múky

1 PL zemiakového škrobu

1 balíček vanilkového cukru

Iné:

2 balíčky želé

pol kila čerstvých jahôd alebo malín na ozdobu

Postup:

Najprv si pripravte piškótový korpus.

Oddeľte žĺtky od bielkov a bielky vylejte do misy.

Šľahajte ich do tuha, postupne pridávajte cukor.

Potom za stáleho šľahania pridajte ocot, žĺtky, prášok do pečiva a múku

 

 

Rúru predhrejte na 180 °C.

Hotovú hmotu vylejte do formy vystlanej papierom na pečenie a pečte 20 minút.

 

 

Do vhodnej misky si nalejte pohár mlieka, 6 žĺtkov, múku, škrob a všetko miešajte, kým nezískate hladkú konzistenciu.

 

 

Zvyšné mlieko zohrejte v malom hrnci.

Pridajte vanilku, cukor a miešajte, kým sa nerozpustí.

 

 

Mliečnu pudingovú zmes vlejte do hrnca s mliekom a za stáleho miešania priveďte do varu.

Keď je krém hustý, vypnite plyn a odstavte.

 

 

V samostatnej miske si vyšľahajte maslo.

Šľahajte ho asi 7 minút, aby bola hmota krásne nadýchaná.

K maslu pomaly pridávajte vychladnutý puding.

Všetko spolu dôkladne premiešajte. 

Pudingovú hmotu natrite na piškótu a dajte do chladničky.

Teraz si podľa návodu na obale pripravte želé.

Nalejte ho na vrch torty a ozdobte jahodami. 

 

 

Nechajte v chladničke stuhnúť asi 4 hodiny.

Dobrú chuť!

Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes