plny-hrniec_transparent_negativ.png

Najjemnejší koláč z kyslej smotany: Vanilkový krém je ukrytý priamo v ceste – neskutočná dobrota ku kávičke!

Koláč, ktorý je skutočne vynikajúci, jemný a pritom šťavnatý.

 

 

Môžete robiť s ovocím, alebo aj bez ovocia.

Pohár môžete používať s obejmom 250 ml.

Ak používate iný objem, vždy merajte všetky prísady s rovnakým pohárom, to je záruka úspechu. Plech veľký 25×35 cm.

Potrebujeme:

1 pohár hladkej múky

1 bal. prášku do pečiva

1 pohár polohrubej múky

 

 

1 pohár mlieka

3/4 pohára kr. cukru

1 bal. vanilkového cukru

1/2 pohára oleja

2 vajcia

Na krém:

3/4 pohára práškového cukru

 

 

2 poháre smotany kyslej 16% (400 g)

2 vajcia

1 bal. zlatého klasu

1 bal. vanilkového cukru

Voliteľné:

ovocie kompótované

čerstvé drobné ovocie

mrazené ovocie (ochutené cukrom)

Postup:

Najskôr si vymiešame cesto pomocou ručného šľahača.

 

 

Najskôr vajcia s cukrom do peny, potom tekuté prísady a nakoniec sypké.

Krém:

Na krém si zmiešame všetky prísady (používame pudingový prášok, nie uvarený puding).

Na plech vyložený papierom na pečenie (alebo vymastený a vysypaný múkou) navrstvíme 1/2 cesta.

 

 

Na cesto lyžicou nanesieme krém (môžeme cik-cak, alebo robiť ostrovčeky).

Nakoniec pridáme ovocie (ak ho používame – v tomto sú čučoriedky) a opäť cesto.

Koláč sa dá pripraviť aj celkom bez ovocia.

 

 

Ak používate ovocie z kompótu, odporúčam ubrať trochu cukru.

Pri teplote 170 stupňov pečieme asi 45-55 minút. Treba sledovať.

Hotový koláčik poprášime cukrom.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes