Koláč, ktorý je skutočne vynikajúci, jemný a pritom šťavnatý.
Môžete robiť s ovocím, alebo aj bez ovocia.
Pohár môžete používať s obejmom 250 ml.
Ak používate iný objem, vždy merajte všetky prísady s rovnakým pohárom, to je záruka úspechu. Plech veľký 25×35 cm.
Potrebujeme:
1 pohár hladkej múky
1 bal. prášku do pečiva
1 pohár polohrubej múky
1 pohár mlieka
3/4 pohára kr. cukru
1 bal. vanilkového cukru
1/2 pohára oleja
2 vajcia
Na krém:
3/4 pohára práškového cukru
2 poháre smotany kyslej 16% (400 g)
2 vajcia
1 bal. zlatého klasu
1 bal. vanilkového cukru
Voliteľné:
ovocie kompótované
čerstvé drobné ovocie
mrazené ovocie (ochutené cukrom)
Postup:
Najskôr si vymiešame cesto pomocou ručného šľahača.
Najskôr vajcia s cukrom do peny, potom tekuté prísady a nakoniec sypké.
Krém:
Na krém si zmiešame všetky prísady (používame pudingový prášok, nie uvarený puding).
Na plech vyložený papierom na pečenie (alebo vymastený a vysypaný múkou) navrstvíme 1/2 cesta.
Na cesto lyžicou nanesieme krém (môžeme cik-cak, alebo robiť ostrovčeky).
Nakoniec pridáme ovocie (ak ho používame – v tomto sú čučoriedky) a opäť cesto.
Koláč sa dá pripraviť aj celkom bez ovocia.
Ak používate ovocie z kompótu, odporúčam ubrať trochu cukru.
Pri teplote 170 stupňov pečieme asi 45-55 minút. Treba sledovať.
Hotový koláčik poprášime cukrom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)