Tento zákusok si zamilujete. Ak máte radi parížsku šľahačku, skúste do nej pridať aj ľadové gaštany – je to neskutočná dobrota!
Potrebujeme:
Korpus:
1,5 hrnčeka polohrubej múky (1 hrnček = 250 ml)
3/4 hrnčeka kr. cukru
1 bal. vanilkového cukru
2 vajcia
3/4 hrnčeka oleja
1 hrnček vody
4 lyžice kakaa
1 bal. prášku do pečiva
Krém:
3 bal. šľahačky
2 tyčinky ľadové gaštany
1/2 čokolády na varenie
Ďalej: rum, marmeláda,strúhané čokoláda na posypanie, šľahačka a višne na dozdobenie
Postup:
Deň vopred zvaríme suroviny na parížsku šľahačku – smotany na šľahanie, ľadové gaštany a čokoládu a necháme do druhého dňa vychladiť v chladničke.
Suroviny na korpus vyšľaháme elektrickým šľahačom a vylejeme na olejom vymastený a kokosom vysypaný hlboký plech. Upečieme a necháme vychladnúť.
Parížsku šľahačku potom vyšľaháme a natrieme na korpus, ktorý sme pokvapkali rumom a podľa chuti aj potreli marmeládou. Dáme do chladničky stuhnúť a pred podávaním ozdobíme strúhanou čokoládou, alebo šľahačkou a višňou.
Môj tip: do cesta pridávam aj kúsky čokolády.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)