Výborný, odskúšaný recept na najjednoduchšie cesto na roládu. Hlavné ej dodržať čas pečenia, aby sa cesto nevysušilo. Všetko so šľahaním a pečením trvá 15 minút.
Potrebujeme:
5 vajíčok
2 lyžice kryštál.cukru
1 vanilkový cukor
3 vrchovaté lyžice hladkej múky
1/4 lyžičky prášku do pečiva
Postup:
Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, do ktorého postupne – za stáleho šľahania pridáme cukor a žĺtky.Nakoniec zľahka už len varechou vmiešame múku a prášok do pečiva. Cesto navrstvíme na plech vystalný papierom, alebo vymastený masťou.
Dáme do vyhriatej rúry na 150 stupňov. Pečieme jemne do ružova. Trvá to 8-10 minút,možno u niekoho aj 7 minut – podľa rúry. Keď sa cesto odliepa od okrajov plechu, treba ju vybrať.
Toto cesto nestáčame hneď, necháme vychladnúť, natrieme džemom a zrolujeme. Dozdobíme podľa fantázie.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)