plny-hrniec_transparent_negativ.png

Najchutnejšie domáce kokosky: Tradičná pochúťka, ktorej nikto neodolá!

Výborné plnené kokosky, ktoré u nás žnú úspechy.

Možno ich niektorí poznajú z cukrární ešte z čias minulých, teraz máte možnosť pripraviť si ich doma.

 

 

Najlepší recept na domáce kokosové koláčiky z youtube kanála LiViera Desserts.

Potrebujeme:

Na linecké kolieska:

375 g hladkej múky

250 g masla

125 g práškového cukru

2 žĺtky

kôru z 1/2 citróna

Na kokosové pusinky:

3 vaječné bielky

180 g kokosovej múčky

210 g kryštálového cukru

Na žĺtkový krém:

3 vaječné žĺtky

94 g kryštálového cukru

38 g vody

180 g masla

2 ČL vanilkového extraktu

jahodový džem

Na čokoládovú polevu:

100 g horkej čokolády

25 g kokosového oleja

Postup:

Na tvrdú podložku nasypeme múku.

Pridáme cukor a rukami zamiešame.

 

 

Potom nakrájame maslo a pridáme nastrúhanú citrónovú kôru.

Nakoniec pridáme žĺtky a vymiesime husté cesto.

 

 

 

Cesto rozdelíme na menšie časti.

Všetky časti okrem jednej preložíme na tanier, prekryjeme fóliou a vložíme do chladničky.

 

 

Cesto rozvaľkáme valčekom na hrúbku 4-5 mm.

Z cesta potom vykrojíme kolieska z priemerom 6 cm.

 

 

Vykrojené kolieska poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Plech vložíme do predhriatej rúry a pečieme 7-8 minút pri teplote 180°C.

 

 

Do hlbokej misky pridáme bielky a v horúcom vodnom kúpeli ich pasterizujeme.

Pridáme cukor a metličkou občas premiešame.

 

 

Bielky s cukrom zohrejeme na 72-76°C.

Potom bielky prelejeme do nádoby od mixéra a za horúca ich šľaháme 10 minút.

 

 

Do krému pridáme kokos a špachtľou premiešame.

Na plech vystlaný papierom na pečenie lyžicou formujeme pusinky.

 

 

Pusinky sušíme v predhriatej rúre 70-80 minút pri teplote 100°C.

Do rajnice na sporáku nasypeme cukor, pridáme vodu a uvaríme sirup.

 

 

V hlbokej miske mixérom vyšľaháme žĺtky.

Sirup zohrejeme na 123°C, horúci ho nalejeme do vyšľahaných žĺtkov a šľaháme, kým nevychladnú.

 

 

Postupne počas šľahania pridáme maslo izbovej teploty.

Pridáme vanilkovú esenciu a šľaháme.

 

 

Na linecké kolieska nanesieme jahodový džem a žĺtkový krém.

Prikryjeme pusinkou a dáme do chladničky stuhnúť.

 

 

V horúcom vodnom kúpeli roztopíme čokoládu s kokosovým olejom a necháme vychladnúť na izbovú teplotu.

Vychladnuté kokosky ponoríme do čokolády a poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie.

 

 

Hotové kokosky vložíme na noc do chladničky a môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes