plny-hrniec_transparent_negativ.png

Najchutnejší vianočný nápad zo SALKA: Nepečená maškrta na sviatočný stôl – hotová je raz-dva, len z pár ingrediencií!

Už plánujete, čím pohostíte svoju rodinu a vianočné sviatky?

 

 

Klasické linecké, medovníčky, alebo tento rok niečo špeciálne…

My máme pre vás recept na vynikajúcu nepečenú dobrotu, na ktorú potrebujete len pár prísad a vchutí fantasticky.

Základom je obľúbené sladené kondenzované mlieko.

 

 

Rýchly a mimoriadne jednoduchý recept z youtube na neskutočne chutné domáce karamelky.

Potrebujeme:

1 plechovku (380 g) kondenzovaného mlieka

50 g kakaa

40 g hrozienok

50 g sušienok

Na ozdobu:

Kakao

Postup:

 

 

Do väčšej misky s kondenzovaným mliekom preosejeme kakao.

Zmes premiešame.

Do mikroténového vrecka vložíme sušienky.

Najemno ich podrvíme. 

 

 

Potom ich v mixéri rozdrvíme na jemný prášok.

Sušienkový prášok nasypeme do zmesi z kondenzovaného mlieka.

 

 

Pridáme aj sušené hrozienka.

Všetko to dobre zamiešame.

 

 

Za stáleho miešania pri strednom ohni privedieme zmes k varu.

Potom varíme 10 minút na miernom ohni, kým nezhustne.

Čokoládovú hmotu preložíme do formy vystlanej potravinárskou fóliou.

Prekryjeme tak, aby bola hmota zakrytá a chladla.

 

 

Hmotu dáme vychladnúť do chladničky na 1-1,5 hodiny.

Na tvrdú podložku preosejme kakao.

Položíme na ňu čokoládovú zmes, ktorú tiež posypeme kakaom.

 

 

Potom nakrájame na kocky.

Chutnú karamelku so sladkým prekvapením uprostred môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes