plny-hrniec_transparent_negativ.png

Odkedy mám tento recept, ZMRZLINA sa u nás nekupuje celé leto: Táto je NAJCHUTNEJŠIA, bleskovo pripravená a BEZ vajec!

Dokonalé a hlavne chutné osvieženie počas teplých dní, na inú zmrzlinu si už ani nespomeniete.

Tieto recepty na fantastické domáce zmrzliny pozná málokto.

 

 

Dokonalé a hlavne chutné osvieženie počas teplých dní, na inú zmrzlinu si už ani nespomeniete.

Výnimočné recepty na dokonalé domáce ovocné zmrzliny z youtube kanála Bestes Essen hier.

Na malinovú zmrzlinu potrebujeme:

300 g malín

70 g kryštálového cukru (1/3 šálky)

5 g pektínu (1 ČL)

400 ml smotany na šľahanie (1 + 3/5 šálky)

120 g kondenzovaného mlieka (1/3 šálky)

sušienky

Postup:

Do hrnca pridáme maliny. Nasypeme cukor, pektín a metličkou zamiešame.

Privedieme do varu a varíme jednu minútu.

 

 

Malinovú zmes prelejeme do formy a necháme vychladnúť na izbovú teplotu.

Do samostatnej misky nalejeme smotanu.

Mixérom šľaháme do zhustnutia.

 

 

Pridáme kondenzované mlieko.

Šľaháme ešte 1-2 minúty.

Na spodok formy (16 x 16 cm) naukladáme sušienky.

 

 

Do šľahačky pridáme 2/3 malinovej zmesi.

Špachtľou premiešame.

Krém nanesieme na sušienky a zarovnáme.

 

 

Na vrch nanesieme zvyšok malinovej zmesi a špachtľou premiešame.

Naukladáme sušienky.

Vložíme do mrazničky minimálne na 4 hodiny.

 

 

Môžeme servírovať.

Na citrónovú zmrzlinu potrebujeme:

2 žĺtky

50 g kryštálového cukru

kôru z 1 citróna

25 g kukuričného škrobu (1 PL)

500 ml mlieka (2 šálky)

šťavu z 1 citróna

150 ml smotany na šľahanie (3/5 šálky)

100 g kondenzovaného mlieka

Postup:

Do hrnca pridáme žĺtky. Pridáme cukor, citrónovú kôru a metličkou premiešame.

Potom pridáme škrob a dôkladne zamiešame.

 

 

Nalejeme mlieko a dobre premiešame.

Zmes varíme na miernom ohni do zhustnutia.

Krém nalejeme do misy, prikryjeme fóliou a necháme vychladnúť.

 

 

Z citróna vytlačíme šťavu.

Do hlbokej misky nalejeme kondenzované mlieko.

Pridáme citrónovú šťavu a mixérom šľaháme 1-2 minúty.

 

 

Do ďalšej misky nalejeme smotanu a vyšľaháme krém.

Potom do šľahačky pridáme krém a dôkladne vyšľaháme.

Pridáme vyšľahané kondenzované mlieko so citrónovou šťavou a všetko spolu prešľaháme.

 

 

Krém prelejeme do sklenenej formy a zarovnáme.

Prekryjeme a vložíme do mrazničky aspoň na dve hodiny.

Po vybratí z mrazničky necháme 30 minút odstáť.

 

 

Môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes