plny-hrniec_transparent_negativ.png

Všetci ospevujú tieto NOVÉ zemiaky so syrom a cesnakom: Skúsila som pripraviť k obedu a o hodinku sme piekli druhú várku, fantastické!

Ponúkame vám recept na veľmi chutné pečené zemiaky, ktoré si určite zamilujete.

Ako pripraviť zemiaky mimoriadne chutne, kreatívne a jednoducho?

 

 

V našom recepte sa dozviete, ako pripraviť chutné jedlo s minimom úsilia a použitých surovín.

Jednoduchý a rýchly recept na zapekané zemiaky so syrom z youtube kanála Boršč.

Obľúbená príloha na nedeľnom stole

Pečené zemiaky patria medzi klasiku našej kuchyne – sú jednoduché na prípravu a sú vždy chutné.

 

 

Niekedy sa ich však oplatí osviežiť a pripraviť v trochu inej verzii. Ponúkame vám recept na veľmi chutné pečené zemiaky, ktoré si určite zamilujete.

Na prípravu jedinečných zemiakov, ktoré prekvapia svojou chuťou, nepotrebujete veľa.

Stačí pár surovín z vašej chladničky, dobrý nápad a môžete sa tešiť na kulinársky zážitok.

Tieto zemiaky sú nielen lahodné ale aj aromatické a chrumkavé.

 

 

Ich príprava je skutočne hračka a chuť je vynikajúca.

Ak hľadáte chutný a nenáročný recept na zemiaky, určite vyskúšajte tento.

Budete nadšení!

 

 

Potrebujeme:

1,5 kg nových zemiakov

rastlinný olej

soľ

mleté čierne korenie

syr

strúčik cesnaku

Postup:

Na začiatku umyjeme neošúpané zemiaky. Prekrojíme na polovicu.

Zemiaky preložíme na plech na pečenie.

 

 

Potom zemiaky polejeme olejom, v ktorom sme si rozdrvili strúčik cesnaku.

Ďalej osolíme.

Posypeme čiernym korením.

 

 

Rukami dôkladne premiešame.

Potom na zemiaky nastrúhame syr.

Plech vložíme do predhriatej rúry.

 

 

Zemiaky pečieme 30 minút pri teplote 180°C.

Po vybratí z rúry necháme vychladnúť.

Môžeme servírovať.

 

 

BONUS: Pečené grécke zemiaky

Potrebujeme:

10-12 stredne veľkých zemiakov

1 šálku olivového oleja

hrsť sušeného oregana

soľ podľa chuti

Postup:

Zemiaky ošúpeme.

Nakrájame na väčšie 1,5 – 2 cm kocky.

Naukladáme ich na plech na pečenie a polejeme olivovým olejom.

 

 

Nemusia byť rozložené úplne na plocho, môže ich byť viac.

Podľa chuti osolíme.

Premiešame tak, aby boli všetky zemiaky naolejované a posolené.

 

 

Rúru predhrejeme na 180°C a vložíme zemiaky.

Asi po tridsiatich minútach vyberieme zemiaky z rúry, premiešame a posypeme sušeným oreganom.

Vložíme do rúry a pečieme ďalších 15-20 minút, kým vrch nie je zlatistý a spodok mäkký a upečený v olivovom oleji.

 

 

Aby boli zemiaky ešte aromatickejšie, môžeme pridať ďalšie bylinky.

Skvelú chuť im dodá napríklad tymian, rozmarín alebo bazalka.

Môžeme pridať aj strúčik cesnaku, ktorý im dodá ešte výraznejšiu chuť.

 

 

Pečené zemiaky sú perfektným doplnkom k mnohým jedlám, ako je grilované mäso, ryby alebo šalát.

Môžeme ich tiež servírovať ako občerstvenie alebo hlavné jedlo.

Video návod:

 

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes