plny-hrniec_transparent_negativ.png

Najchutnejší koláč, aký som kedy upiekla! Jednoduchší ako bublanina, chutnejší ako torta a prirpavený za 10 minút!

Neexistuje, že si tento koláč nezamilujete!

Predstavujeme vám najchutnejší čerešňový koláč s jogurtovým krémom, ktorého príprava vám určite nezaberie veľa času.

 

 

U nás táto šťavnatá ovocná pochúťka zmizne do piatich minút.

Vynikajúci recept na okúzľujúci čerešňový koláč z youtube kanála Lecker mit Kristy.

Potrebujeme:

(objem pohára 200 ml)

3 vajcia

štipku soli

150 g kryštálového cukru (4/5 šálky)

150 ml rastlinného oleja (3/4 šálky)

150 ml mlieka (3/4 šálky)

300 g hladkej múky (2 šálky)

15 g prášku do pečiva (3 ČL)

100 g sušených čerešní (1/2 šálky)

1 vajce

100 g jogurtu (5 PL)

1 PL kryštálového cukru

1 PL kukuričného škrobu

50 g čerstvých alebo mrazených čerešní

práškový cukor

Postup:

Do hlbokej misky rozbijeme vajcia. Pridáme štipku soli a cukor.

Mixérom šľaháme, kým zmes nezíska svetlú farbu.

 

 

Počas šľahania pridáme olej a mlieko.

Potom do zmesi preosejeme múku s práškom do pečiva.

Mixérom vyšľaháme.

Do menšej misky so sušenými čerešňami pridáme škrob a premiešame.

Potom čerešne pridáme do cesta a špachtľou premiešame.

Cesto nalejeme do zapekacej formy (28 x 18 cm) vystlanej papierom na pečenie a zarovnáme.

 

 

Do menšej misky rozbijeme vajce.

Pridáme jogurt a cukor.

Nakoniec pridáme škrob a všetko spolu zmiešame.

Lyžicou nanesieme krém na vrch cesta. Nakoniec poukladáme čerešne.

Formu vložíme do rúry predhriatej na 180°C.

 

 

Koláč pečieme 40 minút.

Upečený koláč vyberieme z formy a odstránime papier.

Posypeme práškovým cukrom a môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes