plny-hrniec_transparent_negativ.png

Najchutnejší JABLKOVÝ koláč s orechami a škoricou, podľa babičiek z Podbrezovej: Je rýchly a jednoduchý!

Nadýchaný, lahodný jablkový koláč, ktorý vám bude z taniera miznúť pred očami.

 

 

Jemná pochúťka s čokoládovou polevou, ktorá si získa vaše srdcia a maškrtné jazýčky.

Neskutočný recept na neodolateľný jablkový koláč s čokoládovou polevou z youtube kanála Kuhinja Lepša je priroda. Nature is more beautiful.

Potrebujeme:

120 g pomletých vlašských orechov

200 g nastrúhaných jabĺk

200 g kryštálového cukru

1 balenie prášku do pečiva

1 balenie vanilkového cukru

150 ml rastlinného oleja

250 ml mlieka

 

 

200 g krupice

120 g hladkej múky

80 g hrozienok

1 ČL škorice

1 PL rumu

Na polevu:

100 g tmavej čokolády

20 g masla

 

 

Postup:

Na začiatku ošúpeme jablká.

Na hrubom strúhadle ich nastrúhame do taniera, pridáme ich do hlbokej misky.

Potom pridáme škoricu, nalejeme tmavý rum.

Lyžicou premiešame.

 

 

Potom do zmesi pridáme hrozienka.

Ďalej pridáme pomleté orechy.

Lyžicou dobre zamiešame.

 

 

Nalejeme olej.

Nasypeme cukor.

Dôkladne premiešame.

 

 

Potom do zmesi nalejeme mlieko a zľahka zamiešame.

Nasypeme vanilkový cukor a prášok do pečiva.

Premiešame.

 

 

Pridáme krupicu a vymiešame.

Nasypeme múku a dôkladne premiešame.

Cesto nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie.

 

 

Plech vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme 20-25 minút pri teplote 170°C.

Po upečení necháme koláč vychladnúť.

 

 

V rajnici roztopíme maslo.

Pridáme nalámanú čokoládu.

Miešame, kým sa nerozpustí.

 

 

Polevu nalejeme na vrch koláča, rozotrieme a môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes