plny-hrniec_transparent_negativ.png

Môj „BEŽECKÝ“ koláč na každý deň láme všetky rekordy v rýchlosti prípravy!

Koláč má názov "Bežiaci" pretože ho pohodlne pripravíte aj za behu!

Tento jednoduchý a neodolateľný koláčik si ma natoľko získal, že som naposledy zjedol polovicu sám.

 

 

Svieža chuť jahôd a nadýchané cesto – dokonalá kombinácia, ktorá osloví každého maškrtníka.

Jednoduchý a rýchly recept na dokonalý jahodový koláč z youtube kanála Yasmina Gotovit.

Koláč má názov „Bežiaci“ pretože ho pohodlne pripravíte aj za behu!

Potrebujeme:

2 vajcia

100 g kryštálového cukru

100 ml mlieka

100 ml rastlinného oleja

200 g hladkej múky

8 g vanilkového cukru

10 g prášku do pečiva

150 g jahôd

2 PL hladkej múky

2 PL kryštálového cukru

30 g masla

Postup:

Do misky rozbijeme vajcia. Pridáme štipku soli a cukor.

Ďalej pridáme vanilkový cukor a mixérom vyšľaháme krém.

 

 

Do zmesi nalejeme mlieko, olej a pokračujeme v šľahaní.

Do samostatnej misky preosejeme múku s práškom do pečiva.

Potom múku pridáme do vajíčkovej zmesi a prešľaháme.

 

 

Z jahôd odstránime stopky a prekrojíme na polovicu.

Do samostatnej misky pridáme múku a cukor.

Na jemnom strúhadle nastrúhame maslo.

 

 

Rukou vymiesime sypké cesto.

Cesto nalejeme do tortovej formy (priemer 20 cm) vystlanej papierom na pečenie.

Na vrch naukladáme jahody.

 

 

Nakoniec cesto posypeme mrveničkou.

Formu vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme 40-45 minút pri teplote 180°C.

 

 

Po upečení necháme jahodovú dobrotu vychladnúť a môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes