plny-hrniec_transparent_negativ.png

Zázračný chlebík bez miesenia – hrnčekový recept: U nás sa ani nečaká, kým vychladne – toto sa s chlebom z obchodu nedá porovnať!

Chlebík najlepšie chutí v prvý deň po upečení, ale je taký jednoduchý, že ho môžete robiť, kedy vám len napadne.

Náš najobľúbenejší chlebík z hrnca.

 

 

Je úplne jednoduchý a netreba ho vôbec miesiť.

Chlebík najlepšie chutí v prvý deň po upečení, ale je taký jednoduchý, že ho môžete robiť, kedy vám len napadne.

Recept sme našli na kanáli Pinch of Yum.

 

 

Skúste ho napríklad už dnes na večeru, je nesmierne chrumkavý a má mäkučkú striedku.

Potrebujeme:

3 poháre hladkej múky T 650

1,5 pohára vlažnej vody

1/2 ČL sušeného droždia

1,5 ČL soli

Voliteľné:

 

 

drvená rasca

hrubozrnná soľ

sezamové, ľanové alebo slnečnícové semienka

Postup:

Poznámka:

Netreba sa báť, ak je cesto tekutejšie, chlebík sa krásne upečie aj tak, dokonca podľa mňa je ešte lepší.

 

 

Do misky dáme všetky suché prísady.

Zamiešame.

Pridáme vodu a znovu zamiešame.

 

 

Zakryjeme fóliou.

Cesto necháme kysnúť 12 hodín.

Ja robím večer a ráno vyklopím na dosku.

 

 

Trošku poprekladám do bochníku nechám hodinku nakysnúť.

Medzitým rúru nechám rozohriať na 230 a na polhodinu dám liatinový hrniec do rúry vyhriať.

 

 

Môže byť aj z jenského skla ale musí mať vrchnák.

Do horúceho hrnca alebo pekáča opatrne preložíme nakysnuté cesto na papieri na pečenie.

Zakryjeme a pečieme 30 minút.

 

 

Odkryjeme a pečieme ešte 20 minút, aby sa nám urobila krásna chrumkavá kôrka.

A je hotovo.

Vyklopíme a trocha potrieme studenou vodou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes