Mäkučký koláč, ktorý sa skvele hodí na raňajky, ale samozrejme aj kedykoľvek inokedy počas dňa. Je skutočne skvelý a pripravíte ho za pár minút!
Potrebujeme:
8 vajec
8 kopcovitých lyžíc krupice
8 kopcovitých lyžíc hladkej múky
8 lyžíc kryštálového cukru
1,2 l mlieka
Cukor podľa chuti
2 bal. vanilkového cukru
Postup:
Vajcia izbovej teploty rozdelíme na bielky a žĺtky. Múku zmiešame s krupicou. Z bielkov ušľaháme sneh. Do bielkovej hmoty postupne za stáleho miešania pridávame 1 žĺtko, 1 lyžicu cukru a ďalší žĺtok, ďalšiu lyžicu cukru, až kým neminieme všetky žĺtky a cukor. Výsledná hmota by mala byť pevná a krémová. Nakoniec do hmoty postupne vmieša zmes múky a krupice.
Formu na pečenie vymastíme maslom a vysypeme múkou. Do formy navrstvíme cesto, uhladíme a vložíme do vyhriatej rúry, kde pečieme pri teplote 200 stupňov 30-35 minút.
Ne horúci koláč nalejeme vychladené mlieko zmiešame s vanilkovým cukrom (prípadne aj obyčajným cukrom) a potom vložíme koláč na ďalších 15 minút do rúry do vrchnej časti.
Potom koláčik vyberieme, necháme vychladnúť a môžeme si pochutnávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: coolinarika