Milujete zemiakové krokety a fašírky? Spojte ich do jedného a pripravte si tieto fantastické vysmážané guľky!
Krehké a chrumkavé zvonku, šťavnaté zvnútra a všetci ich milujú.
Môžete ich podávať so šalátom z čerstvej zeleniny ako hlavné jedlo alebo s obľúbenou omáčkou ako chutný snack.
Tak či onak, určite neváhajte a tento recept z portálu retete-usoare určite vyskúšajte.
Potrebujeme:
3 veľké zemiaky
300 g kuracích pŕs
1 cibuľu
70 – 80 g šunky
50 – 70 g čerstvej zeleniny (kôpor, petržlen a koriander)
soľ
čierne mleté korenie
3 vajcia
200 g strúhanky
100 g hladkej múky
olej na vyprážanie
Z tohto množstva získate asi 25 – 28 guliek.
Postup:
Ako prvé si uvaríme zemiaky v osolenej vode do mäkka.
Potom ich scedíme a roztlačíme pučidlom na jemné pyré.
Kuracie prsia si uvaríme vo vode, potom ich vyberieme, necháme vychladnúť a nakrájame na malé kúsky.
Cibuľu si očistíme, nakrájame nadrobno a orestujeme na malom množstve oleja do sklovita.
Uvarené mäso a orestovanú cibuľku spolu pridáme do misky, v ktorej sme si roztlačili pyré.
Pridáme nakrájanú zeleninu a na kocky nakrájanú šunku. Podľa chuti osolíme, okoreníme a dobre premiešame.
Z tejto hmoty teraz tvarujeme stredne veľké gule, ktoré budú o niečo väčšie ako vlašský orech.
Nachystáme si hladkú múku, vyšľahané vajíčka a strúhanku, aby sme mohli obaliť všetky pripravené gule v tomto trojobale.
Obaľujeme najskôr v múke, potom vo vajíčkach, následne v strúhanke a potom opäť vo vajíčkach a ešte raz v strúhanke.
Do hrnca si nalejeme väčšie množstvo oleja, necháme rozhorúčiť a potom doň kladieme obalené gule.
Guľky vysmážame zo všetkých strán do zlatista a potom ich poukladáme na tanier vystlaný papierovými utierkami, aby sme ich zbavili prebytočného oleja.
Podávame so šalátom alebo so zemiakmi a obľúbenou omáčkou.
Dobrú chuť!