plny-hrniec_transparent_negativ.png

Úžasná maškrta z tvarohu za 10 minút: Ten krém chutí presne ako Pribináčik, deti ho milujú!

Perfektný pribináčik dezert, u nás veľmi obľúbený. Pochutnajú si malí aj veľkí maškrtníci. :-)

Perfektný pribináčik dezert, u nás veľmi obľúbený.

 

 

Pochutnajú si malí aj veľkí maškrtníci. :-)

Túto dobrotu robím hlavne v lete ale aj inokedy počas roka.

Je to vynikajúce a hneď hotové.

Potrebujeme:

400 ml smotany na šľahanie (môžete nahradiť kyslou smotanou, alebo jogurtom)

 

 

2 ks vanilkového cukru (môžete nahradiť vanilkovou arómou)

2 ks stužovaču do šľahačky

500 g jemného tvarohu

500 g prírodného jogurtu

200 g práškového cukru (môžete nahradiť medom)

Ovocie podľa chuti:

 

 

kivi

banány

mandaríny

maliny

jablká…

Voliteľné: piškóty alebo maslové sušienky

Postup:

Vyšľaháme šľahačku s vanilkovým cukrom a stužovačom, až kým nebudete tuhá.

 

 

Ak chcete, môžete do šľahačky pridať aj stužovač.

Zmiešame tvaroh s prírodným jogurtom.

Osladíme cukrom alebo medom, prípadne môžeme zvoliť iné sladidlo podľa chuti – zdravšia verzia je stévia alebo brezový cukor.

 

 

Primiešame šľahačku.

Všetko spolu miešame, kým nevznikne jednotný krém.

Ovocie nakrájajte na menšie kúsky a vmiešajte do krému.

 

 

Ak použijete piškóty alebo sušienky, tak ich rozdrvíme.

Striedavo s krémom a ovocím vrstvíme do dezertnej misy.

 

 

Dezert je dobré nechať odležať aspoň pár hodín, ideálne cez noc.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes