plny-hrniec_transparent_negativ.png

Urobila som BLESKOVÚ maškrtu, ktorá chutí ako RUSKÁ zmrzlina: Je neskutočne chutná a hneď hotová – musím sa podeliť o tento RECEPT!

Leto sa pomaly ale isto blíži.

Máme pre vás recept, ktorý ale určite nebudete robiť len počas teplých mesiacov.

 

 

Táto zmrzlina chutí úžasne a zároveň na jej prípravu potrebujete len 3 prísady.

Neváhajte a vyskúšajte skvelý recept z kanálu Tundes Cake Recetas.

Ak nebudete vedieť vydržať, tento dezert sa dá podávať aj nemrazený.

Potrebujeme:

800 ml smotany na šľahanie

400 ml kondenzovaného mlieka sladeného

4 listy tortových oblátok

Voliteľné:

 

 

Kúsky čokolády

Čerstvé alebo mrazené ovocie

Roztopená čokoláda

Kakao

Prírodné farbivo

Postup:

Základom je pracovať s dobre vychladenými prísadami.

 

 

Skôr, ako začnete s prípravou, odporúčam smotanu na šľahanie, misku na šľahanie, kondenzované mlieko aj metličky vložiť na pár minút do mrazničky.

Na prípravu si krému si nachystáme väčšiu misku.

Do misky nalejeme smotanu na šľahanie.

 

 

Šľaháme, kým smotana nezačne tuhnúť.

Následne vezmeme kondenzované mlieko a postupne za stáleho šľahania pridávame do krému.

 

 

Nakoniec všetko dôkladne vymiešame.

Získame jednotný krém (viď video).

V tejto fáze môžete pridať do krému prísady podľa chuti – čokoládu, farbivo, ovocie.

 

 

Ja mám najradšej jednoduchú verziou bez akýchkoľvek prídavkov, ale je to na vašej chuti.

Teraz si na plech alebo podnos uložíme dva pláty tortových oblátok vedľa seba.

 

 

Natrieme krém a rovnomerne rozložíme po celej ploche.

Prikryjeme dvomi plátmi oblátok.

 

 

Odložíme zmraziť minimálne 2 hodiny.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes