plny-hrniec_transparent_negativ.png

Hustý marhuľový džem len za 30 minút: Vonia až ku susedom a chuť je úžasná – netreba hory cukru a ani dlhé varenie!

Vynikajúci recept na marhuľový džem, ktorý sa varí len 30 minút. 

Vynikajúci recept na marhuľový džem, ktorý sa varí len 30 minút.

 

 

Džem je vynikajúci a veľmi, veľmi voňavý.

Môže za to najmä prísada, ktorú určite nezabudnite pridať.

Sú ňou obľúbené citrusy – pomaranče.

Potrebujeme:

1,2 kg marhúľ (odkôstkované, umyté)

 

 

750 g kr. cukru

3 pomaranče

1 polievková lyžica citrónovej šťavy

Postup:

Marhule umyjeme a odstopkujeme.

 

 

Narežeme na štvrtinky, kôstku odstránime.

Marhule vložte do hrnca.

Umyte pomaranče.

 

 

Vložte do misky a zalejte vriacou vodou.

Nechajte niekoľko minút odstáť.

Utrite do sucha s obrúskom.

Kôru najemno nastrúhajte.

 

 

Kôru pridáme k marhuľám.

Potom okrojte zvyšok bielej dužiny.

A zvyšok pomaranča nakrájate na štvrtinky a pridajte do marhúľ.

Do hrnca pridajte citrónovú šťavu a  cukor.

 

 

Dôkladne premiešajte.

Nádobu preložte na oheň a priveďte do varu.

 

 

Varte na miernom ohni 15 minút.

Čas od času premiešajte.

 

 

Odstráňte hrniec zo sporáku, obsah premiešajte mixérom.

Vráťte džem do ohňa, priveďte znova do varu.

Prevarte po dobu ďalších 15 minút.

 

 

Nalejte horúci džem do sterilizovaných pohárov, zatvorte a  obráťte.

Zabaľte do deky a nechajte vychladnúť.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes