plny-hrniec_transparent_negativ.png

Malinová bounty tyčinka bez pečenia: Neodolateľná, pokrytá chrumkavou čokoládou!

Kombinácia sladkého kokosu, kyslej maliny a jemne horkej čokolády je dokonalá.

Našu dobrotu si okamžite zamilujete – u nás ju deťom pripravujeme párkrát do týždňa.

 

 

Jednoduchý recept z portálu sobors na fantastickú domácu bounty tyčinku.

Potrebujeme:

17,5 dkg strúhaného kokosu

0,6 dcl kokosovej smotany

štipku soli

6 dkg medu

1,2 dcl kokosového mlieka (z konzervy)

Na malinovú náplň:

15 dkg malín

1 PL citrónovej šťavy

2 PL medu

chia semienka

Na polevu:

25 dkg horkej čokolády

Postup:

Začneme s malinovou vrstvou: umyté maliny, med a citrónovú šťavu dáme do menšieho hrnca.

Premiešame a potom zohrejeme na strednom ohni.

 

 

Maliny rozdrvíme lyžicou, kým nie sú úplne kašovité.

Zmes varíme asi 5 minút, kým trochu nezhustne a nedosiahne konzistenciu podobnú omáčke.

 

 

Hrniec odstavíme z ohňa.

Vmiešame chia semienka.

Necháme vychladnúť.

 

 

Strúhaný kokos zmiešame so soľou.

Potom pridáme med a kokosové mlieko.

Pridáme aj rozpustenú kokosovú smotanu.

 

 

Zmes dôkladne premiešame.

Vylejeme do formy vystlanej papierom na pečenie.

 

 

Rovnomerne rozotrieme.

Vložíme na 30 minút do mrazničky.

 

 

Keď kokosová zmes stuhne, rovnomerne na ňu rozložíme malinovú zmes a vložíme späť do mrazničky na 2 hodiny.

Čokoládu rozpustíme v parnom kúpeli.

 

 

Zmes vyberieme z mrazničky a nakrájame ju na 16 plátkov.

Plátky jeden po druhom obalíme v rozpustenej čokoláde, ale môžeme ju ňou aj poliať.

 

 

V tomto prípade dáme rezy na mriežku, ktorú podložíme táckou alebo tanierom a polejeme čokoládou.

Plátky vložíme späť na polhodinu do mrazničky a potom odložíme do chladničky.

 

 

Vo vzduchotesnej nádobe môžeme túto lahôdku skladovať 4 dni.

Dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes