plny-hrniec_transparent_negativ.png

Mäkučké TVAROHOVÉ buchty, ktoré ani minútu nekysnú: Každému odporúčam dávku zdvojnásobiť, to cesto je úžasné!

Takéto buchty ste nikdy nepiekli. Zázračné cesto z 1 kocky tvarohu, ktoré nekysne - odporúčam aspoň dvojnásobnú dávku!

Hľadáte recept na jednoduché a chutné buchty, ktoré zvládne aj začínajúci kuchár? Mäkučké tvarohové buchty, ktoré nekysnú, sú ideálnou voľbou! Tento recept je rýchly a nenáročný, takže si tieto buchty môžete vychutnať kedykoľvek, aj keď nemáte veľa času. Tvarohové cesto je vláčne a jemné a náplň si môžete vybrať podľa chuti.

 

 

Neuveriteľne jemné buchty, pripravené celkom jednoducho, takže neváhajte začať. Recept sme našli na youtube a určite si ho zamilujete aj vy!

Potrebujeme:

250 g hladkej múky

jedna štipka soli

100 ml mlieka

50 g slnečnicového oleja

100 g cukru

180 g nízkotučného tvarohu

jedna lyžička prášok do pečiva

vanilín podľa vášho chuti

Poznámka:

Všetky potraviny by mali mať teplotu miestnosti.

Náplň:

2 lyžice cukru

200 g tvarohu

1 a 1/2 lyžice kukuričného škrobu

Tipy:

Pre sladšie buchty môžete do cesta pridať vanilkový cukor alebo citrónovú kôru.

Do cesta môžete pridať aj hrozienka alebo nasekané orechy.

Namiesto oleja môžete buchty potrieť roztopeným maslom.

Buchty môžete posypať práškovým cukrom alebo poliať čokoládovou polevou.

Postup:

Vložte tvaroh do hlbokej misky. Pridajte cukor, vanilku.

Miešajte, kým hmota nebude jednotná/homogénna.

Potom nalejte mlieko a slnečnicový olej.

Znovu zamiešajte. Preosejte múku spolu s práškom do pečiva.

Pridajte do tvarohovej hmoty.

Vymieste mäkké a poddajné cesto.

Ak to je potrebné, pridajte viac múky.

Cesto odložte prikryté na pár minút do chladničky.

Priprave si náplň. Stačí skombinovať všetky vyššie uvedené zložky a dôkladne premiešať.

Cesto rozvaľkajte na hrúbku 5 mm a nakrájajte ho na obdĺžniky.

Položte lyžicu náplne na okraj každého obdĺžnika a stočte.

Položte ich na plech na pečenie, ktorý je pokrytý papierom na pečenie.

Vložte do rúry na 30-40 minút.

Pečte pri 180 °.

 

 

Hotové buchty môžete posypať práškovým cukrom.

Na naplnenie si môžete zobrať akékoľvek iné náplne podľa želania. Tu je niekoľko inšpirácií:

Sladké plnky:

Lekvár: Klasická a obľúbená plnka, ktorá je dostupná v rôznych príchutiach.

Mak: Maková plnka sa zvyčajne pripravuje z mletého maku, cukru, mlieka a masla.

Orechy: Orechová plnka sa môže pripraviť z rôznych druhov orechov, napríklad z vlašských orechov, mandlí alebo lieskových orechov.

Tvaroh: Tvarohová plnka sa môže pripraviť z tvarohu, cukru, vajíčka a vanilky.

Ovocie: Buchty môžete naplniť aj čerstvým ovocím, napríklad jahodami, malinami alebo marhuľami.

Slaný karamel: Slaný karamel je v súčasnosti veľmi populárna plnka, ktorá sa hodí k sladkým aj slaným buchtičkám.

Slané plnky:

Tvaroh a šunka: Tvarohovo-šunková plnka je sýta a chutná plnka, ktorá je ideálna na obed alebo večeru.

Zelenina: Buchty môžete naplniť aj zeleninou, napríklad špenátom, brokolicou alebo syrom.

Mäso: Mäsová plnka sa môže pripraviť z rôznych druhov mäsa, napríklad z mletého hovädzieho mäsa, kuracieho mäsa alebo bravčového mäsa.

Video:

 

zdroj, titulná foto: youtube

Najlepšie recepty na dnes