plny-hrniec_transparent_negativ.png

Mäkučké langoše, ktoré ani minútu nekysnú: Každému odporúčam dávku zdvojnásobiť, tie langoše sú úžasné!

Vynikajúci recept na langoše bez kysnutia.

Vynikajúci recept na langoše, ktoré nekysnú.

 

 

Už nemám langoše tvrdé ako bumerang, tieto sú naozaj prvotriedne.

Robím ich celý rok, ale zvlášť v lete je to idálna pochúťka.

Určite skúste tento recept s bielym jogurtom.

 

 

Ak nemáte biely jogurt, pokojne ho môžete nahradiť smotanou.

Potrebujeme:

500 g hladká múka

1 KL soľ

1/2 balíček kypriaci prášok do pečiva

1 PL olej

20 g čerstvé droždie

140 g biely jogurt

250 ml mlieko

na vyprážanie:

olej

na potretie:

 

 

cesnak

olej

soľ

kečup

kyslá smotana

Postup:

Do misy dáme suché suroviny:

 

 

múku, soľ a kypriaci prášok.

Dobre premiešame.

Do stredu urobíme jamku.

Nalejeme olej a pridáme rozmrvené droždie.

 

 

Pridáme aj jogurt a vlažné mlieko.

Všetko spolu premiešame.

Miesime rukou, kým sa cesto neprestane lepiť.

 

 

Cesto hneď bez kysnutia rozdelíme na 8 častí.

Rukami ponaťahujeme do tvaru placky.

Ide to jednoducho, s cestom sa dobre pracuje.

Hneď vyprážame v horúcom oleji.

 

 

Hotové langoše necháme odkvapkať.

Potom podávame.

Nám najviac chutia potreté cesnakom, kyslou smotanou a kečupom.

 

 

Vychutnať si ich ale samozrejme môžete tak, ako vám to vyhovuje.

Prajeme vám dorbú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes