Výborné pagáčiky z kyslej smotany, s úplne jednoduchou prípravou. Sú vynikajúce a navyše rýchlo pripravené.
Potrebujeme:
500 g polohrubej múky
250 g masla alebo palmarínu
200 g kyslej smotany
2 ks žĺtkov
1 kocku droždia
100 ml vlažného mlieka
1 lyžicu kr. cukru
1-2 lyžičky soli
1 vajce na potretie
Postup:
Z mlieka, droždia a cukru urobíme kvások. Potom pridáme aj ostatné prísady a vypracujeme jednotné cesto.
Cesto preložíme na pomúčenú dosku, rozvaľkáme a preložíme – najskôr zľava doprava a potom zhora-dole. Necháme 10 minút odstáť, rozvaľkáme a celý postup zopakujeme 3 x.
Potom z rozvaľkaného cesta (s hrúbkou asi 1 cm) vykrojíme menšie pagáčiky a preložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme vajíčkom a kým sa rúra zahreje, necháme ešte odstáť. Potom vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 170 stupňov asi 15 minút.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)