plny-hrniec_transparent_negativ.png

Len z 2 šálok kyslého mlieka a jabĺk robím plnú misu fantastických lievancov: Raj v ústach za 10 minút!

Obľúbená sladká dobrota, ktorou nik nepohrdne!

Tieto jablkové lievance s kefírom poznám od malička.

 

 

Pripravovala ich moja babka aj mama.

Pripravujem ich aj ja a určite ich raz budú pripravovať aj moje deti, keďže ich veľmi dobre poznajú z kuchyne.

Výnimočný recept na obľúbené jablkové lievance z portálu przyslijprzepis.

Potrebujeme:

2 vajcia

2 PL kryštálového cukru

štipku soli

1 ČL sódy bikarbóny

2 šálky kyslého mlieka (kefíru)

4 šálky tortovej múky

vanilkový cukor

6-7 jabĺk nakrájaných na kocky

rastlinný olej na vyprážanie

práškový cukor na posypanie

Postup:

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Do samostatnej misky pridáme žĺtky, cukor, soľ, kefír, sódu, vanilkový cukor a múku.

Všetko spojíme do jednotnej hmoty.

 

 

Pridáme penu z bielkov a premiešame.

Do pripravenej zmesi pridáme nakrájané jablká.

Na panvici rozohrejeme olej. Na rozohriatu panvicu lyžicou nanesieme cesto a vytvarujeme lievanec.

Smažíme z oboch strán do zlatista. Vychladnuté lievance posypeme práškovým cukrom.

 

 

Tipy redakcie:

hotové lievance najprv ukladáme na tanier vystlaný papierovými utierkami, ktoré absorbujú prebytočný olej.

Keď poriadne rozpálime olej na panvici, trochu stíšime oheň, lebo sa lievance pripália a vo vnútri budú surové.

Cesto, ktoré pridáme lyžicou na panvicu, rozotrieme a trochu roztiahneme do strán, aby lievanec nebol taký hrubý.

S čím servírovať lievance z kyslého mlieka?

Existuje mnoho  možností, s čím môžete podávať lievance z kyslého mlieka. Tu je niekoľko tipov:

 

 

Klasika: Džem, lekvár, med, sirup, práškový cukor, škorica – tieto klasické sladké polevy nikdy nesklamu.

Ovocie: Čerstvé ovocie, ako sú jahody, maliny, čučoriedky, banány, jablká nakrájané na plátky, pokvapené citrónovou šťavou, výborne ladia s kyslou chuťou cesta.

Tvarohové krémy: Tvaroh vymiešaný s cukrom, vanilkou a citrónovou kôrou je osviežujúca a chutná poleva. Môžete pridať aj kyslou smotanu, jogurt alebo šľahačku pre ľahšiu konzistenciu.

Orechy a semienka: Nasekané vlašské orechy, mandle, lieskové orechy, pekanové orechy, slnečnicové alebo tekvicové semienkadodajú lievancom chrumkavosť a extra chuť.

Čokoláda: Roztopená čokoláda, čokoládový sirup, nutela alebo kakaový prášok sú skvelou voľbou pre milovníkov čokolády. Zmrzlina alebo šľahačka: Studená zmrzlina alebo šľahačka dodajú lievancom extra krémovú a osviežujúcu chuť.

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes