Pripravte si doma jednoduchú a zdravú zeleninovú polievku.
Táto zeleninová polievka dokáže podporiť silu v prípade choroby a výborne poslúži aj ako zdroj vitamínov a dobrej nálady.
Úžasný recept na lahodnú zeleninovú polievku z youtube kanála HotFood.
Zdravá polievka plná živín
Polievka je bohatá na rôzne živiny, ktoré sú dôležité pre zdravie. Je zdrojom bielkovín, vlákniny, vitamínov C a K, draslíka a horčíka, betakoroténu a draslíka.
Tiež obsahuje množstvo antioxidantov, vitamínov B6 a C, selénu a mangánu.
Polievka z tejto zeleniny a prísad je tiež zdrojom zdravých tukov, vitamínov E a K. Vďaka nízkemu obsahu tuku a kalórií je táto polievka zdravou a výživnou voľbou pre ľudí všetkých vekových kategórií.
Na liečivú polievku potrebujeme:
1 l vody
100 g hrášku
100 g ružičkového kelu
100 g zelenej fazuľky
1 strúčik cesnaku
1 zemiak
1 mrkvu
1 cibuľu
bobkový list
olivový olej
toastový chlieb
petržlenovú vňať
soľ podľa chuti
mleté čierne korenie podľa chuti
Postup:
Do hrnca nalejeme vodu. Pridáme hrášok.
Potom pridáme ružičkový kel.
Ďalej pridáme zelenú fazuľku.
Ošúpeme mrkvu. Nakrájame na kocky a pridáme do hrnca.
Privedieme do varu a potom varíme 10 minút.
Cibuľu ošúpeme a nakrájame.
Potom nakrájame ošúpaný zemiak na malé kocky.
Nakrájanú cibuľu a zemiak pridáme do hrnca.
Varíme ešte 10 minút. Pridáme bobkový list.
Osolíme a dochutíme čiernym korením.
Potom z polievky odstránime penu.
Cesnakový strúčik roztlačíme a na drobno nasekáme.
Nasekaný cesnak vložíme do polievky a zamiešame.
Na panvici zohrejeme olivový olej.
Vložíme toastový chlieb a opečieme z oboch strán.
Upečený toast prekrojíme na trojuholník.
Hotovú polievku dochutíme nasekanou petržlenovou vňaťou.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: