plny-hrniec_transparent_negativ.png

Všetko len zamiešam, nalejem na cesto a hotovo: Ovocný koláč, topiaci sa v ústach – pečiem ho celý rok!

Najchutnejší koláč, aký som kedy upiekol!

Tento rýchly a jednoduchý koláčik je ako stvorený na horúce dni, keď si chcete vychutnať čerstvé sezónne ovocie.

 

 

Každé sústo tejto jemnej dobroty je skutočnou explóziou chutí.

Vynikajúci recept na osviežujúci ovocný koláč z youtube kanála Przepisy są łatwe.

Potrebujeme:

Na cesto:

1 vajce

100 g kryštálového cukru

150 g masla

350 g hladkej múky

1 ČL prášku do pečiva

Na krém:

 

 

vanilkovú esenciu

300 g kyslej smotany

500 g smotanového syra

150 g kryštálového cukru

3 vajcia

2 PL kukuričného škrobu

300 g ovocia

Postup:

Do misky pridáme maslo a cukor, mixérom vyšľaháme dohladka.

 

 

Pridáme vajce a prešľaháme.

Do zmesi postupne nasypeme múku a prášok do pečiva.

Špachtľou a potom rukou vymiesime cesto.

Cesto nanesieme do formy (25 x 25 cm) po celej ploche aj krajoch.

 

 

Do samostatnej misky pridáme smotanový syr.

Mixérom vyšľaháme, nasypeme cukor a vyšľaháme.

Postupne po jednom pridávame vajcia a pokračujeme v šľahaní.

Ďalej pridáme smotanu, vanilkovú esenciu a dobre vyšľaháme.

Nakoniec pridáme škrob a prešľaháme.

 

 

Do formy s cestom nasypeme ovocie, Nalejeme krém.

Formu vložíme do predhriatej rúry a pečieme 50 minút pri teplote 180°C.

Po upečení necháme koláč vychladnúť a môžeme servírovať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes