plny-hrniec_transparent_negativ.png

SVIATOČNÉ orechové rezy: Poctivý domáci zákusok pripravený BEZ múky!

Chuť je tak fantastická a neodolateľná, že budete po tomto pôžitku túžiť každý deň.

Pripravte si doma legendárny krémový dezert z orechového cesta.

 

 

Chuť je tak fantastická a neodolateľná, že budete po tomto pôžitku túžiť každý deň.

Fantastický recept na krémovú tortu s orieškami z youtube kanála Торты и Кулинария Cakes & Cooking.

Potrebujeme:

Na krém:

400 ml mlieka (obsah tuku 3,5%)

180 g kryštálového cukru

70 g kukuričného škrobu

16 g vanilkového cukru

 

 

200 ml studeného mlieka (obsah tuku 3,5%)

10 žĺtkov

250 g zmäknutého masla

rumovú esenciu

1 PL kakaa

Na cesto:

(plech 42 cm x 32 cm)

10 bielkov

 

 

štipku soli

16 g vanilkového cukru

250 g práškového cukru

40 g kukuričného škrobu

220 g mletých lieskových orieškov

Na ozdobu:

50 g mletých lieskových orieškov

Postup:

Na začiatku oddelíme bielky od žĺtkov. Do hrnca nalejeme mlieko.

Preložíme na sporák a privedieme do varu.

Do misky nasypeme cukor.

Pridáme škrob a metličkou vymiešame.

Potom pridáme vanilkový cukor a zamiešame.

 

 

Do zmesi nalejeme studené mlieko a zamiešame.

Pridáme v samostatnej miske prešľahané žĺtky.

Dôkladne premiešame a postupne počas miešania nalievame do hrnca s prevareným mliekom.

Na miernom ohni počas miešania varíme, kým zmes nezhustne.

Hotový krém prelejeme do sklenenej formy.

Prikryjeme fóliou a necháme úplne vychladnúť.

 

 

Do misky s bielkami pridáme štipku soli.

Pridáme vanilkový cukor a mixérom vyšľaháme.

Počas šľahania pridáme práškový cukor.

Potom šľaháme asi 5 minút, kým nám nevznikne hustý krém.

Do misky s pomletými orechmi pridáme škrob a zmiešame.

 

 

Orechovú zmes postupne pridávame do rozšľahaných bielkov a špachtľou jemne premiešame.

Krém nanesieme na plech vystlaný papierom na pečenie a zarovnáme.

Plech vložíme do predhriatej rúry na 160°C a pečieme 20-25 minút.

Po vychladnutí odstránime z cesta papier a cesto nakrájame na tri rovnaké časti.

V miske mixérom vyšľaháme zmäknuté maslo.

Postupne pridávame vychladnutý puding a šľaháme.

 

 

Pridáme rumovú esenciu, vyšľaháme a krém vizuálne rozdelíme na štyri časti.

Polovicu krému vložíme do cukrárskeho vrecka.

Do druhej polovice pridáme kakao a vyšľaháme.

Vyšľahaný krém vložíme do cukrárskeho vrecka.

Biely krém nanesieme na plát cesta a rozotrieme.

Preložíme ďalším cestom a nanesieme kakaový krém.

 

 

Položíme posledný plát cesta a nanesieme biely krém.

Vrch ozdobíme kakaovým krémom.

Nakoniec nanesieme kakaový krém aj na boky dezertu a rozotrieme po celej ploche.

Potom na boky nanesieme pomleté orechy.

Dezert vložíme na 4 hodiny do chladničky (prípadne na noc).

Môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

 

Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes