plny-hrniec_transparent_negativ.png

Legenda ázijského street foodu u vás doma: Jednoduché a rýchle jedlo!

Falošná čína je pokrm, ktorý kombinuje prvky klasickej kuchyne s prvkami čínskej kuchyne.

Základom je kuracie mäso, zelenina a ryža, ktoré môže byť dochutené rôznym korením a omáčkami, ako je napríklad sójová alebo čili omáčka.

 

 

Výnimočný recept na lahodné kura s ryžou z youtube kanála Recepty bez brepty.

Potrebujeme:

500 g kuracieho mäsa

2 PL svetlej sójovej omáčky

korenie

70 g cibule

100 g mrkvy

150 g pekinskej kapusty

4 strúčiky cesnaku

70 g póru

90 g papriky

300 ml vody

2 PL zemiakového škrobu

rastlinný olej

3 PL tmavej sójovej omáčky

Postup:

Kuracie mäso nakrájame na menšie plátky a vložíme do misky.

Pridáme sójovú omáčku.

 

 

Ďalej nalejeme ocot.

Pridáme korenie a dobre premiešame.

 

 

Misku s mäsom prekryjeme fóliou a necháme marinovať 30 minút.

Cibuľu nakrájame na malé kocky.

 

 

Mrkvu a kapustu nakrájame na tenké plátky.

Strúčiky cesnaku nasekáme na tenké plátky.

 

 

Pór a papriku nakrájame na tenko.

Do misky s vodou pridáme škrob a dobre vymiešame.

 

 

Na panvici zohrejeme olej.

Vložíme kuracie plátky a do zlatista osmažíme.

 

 

Na panvici rozohrejeme olej.

Pridáme cibuľu, mrkvu a počas miešania osmažíme.

 

 

Pridáme cesnak, miešame a smažíme.

Ďalej pridáme pór, kapustu, papriku a všetko spolu dobre premiešame.

 

 

Potom nalejeme zmes vody a škrobu.

Pridáme tmavú sójovú omáčku a zamiešame.

 

 

Nakoniec pridáme kuracie mäso, premiešame a varíme 2 minúty.

Podľa chuti môžeme pridať svetlú aj tmavú sójovú omáčku.

 

 

Kuracie mäso servírujeme s ryžou.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes