Poézia chutí skĺbených v jednom jednoduchom dezerte.
U nás sme si túto netradičnú delikatesu natoľko obľúbili, že ju pripravujem každú chvíľu.
Nenáročný a rýchly recept na čokoládovú lahôdku z youtube kanála Gesund und schnell.
Potrebujeme:
450 g smotany na šľahanie
350 g mlieka
80 g kryštálového cukru
50 g kakaového prášku
130 g tmavej čokolády
10 g agarového prášku alebo instantná želatína
Na polevu:
100 g tmavej čokolády
50 g smotany na šľahanie
2 g želatíny
Postup:
Čokoládu nasekáme nožom na menšie kúsky.
Do litrovej plastovej fľaše vyrežeme v strede otvor takmer po celej dĺžke (viď video).
Do rajnice pridáme cukor.
Nasypeme kakao, agar a metličkou premiešame.
Pridáme mlieko a dôkladne vymiešame.
Do zmesi nalejeme smotanu a opäť dobre metličkou premiešame.
Rajnicu preložíme na sporák a privedieme do varu.
Do horúcej zmesi pridáme čokoládu a miešame, kým sa neroztopí.
Fľašku zaistíme, aby držala na mieste a cez vystrihnutý otvor nalejeme čokoládovú zmes.
Otvor prekryjeme fóliou a vložíme do chladničky.
Po vybratí z chladničky odstránime z čokoládovej hmoty fľašu.
Nožom odkrojíme konce.
Do pohára nalejeme smotanu.
Pridáme želatínu a premiešame.
Do misky pridáme nasekanú čokoládu.
Roztopíme ju v mikrovlnke alebo vo vodnom kúpeli.
Do horúcej čokolády pridáme smotanu s rozpustenou želatínou a zamiešame.
Čokoládovú polevu nalejeme na dezert a vložíme do chladničky.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: