plny-hrniec_transparent_negativ.png

Keď budete nabudúce robiť zemiakové placky, pripravte ich takto: FINTA, vďaka ktorej sa nenapijú tuku a budú ešte lahodnejšie!

Ak obľubujete fit alternatívy klasických ťažkých jedál, máme pre vás jeden naozaj výborný.

 

 

Z tohto množstva vyjde 7 až 8 väčších kúskov, ak ich chcete urobiť viac, zvýšte množstvo prísad.

Tento recept je veľmi lahodný a dá sa jesť aj na druhý deň.

Môžete si ho dochutiť ako chcete, no veľmi chutný je aj bez neho. Ak máte radi lahodné jedlá zo zemiakov, mali by ste vyskúšať túto fit alternatívu.

Potrebujeme:

600 g zemiakov

1 vajce

2 lyžice hl. múky

soľ

korenie

Voliteľné:

1 strúčik cesnaku

majoránka

Postup:

 

 

Zemiaky si očistíme a preložíme do misky.

Teraz ich nastrúhame na hrubom strúhadle.

Zemiakovú masu dôkladne vyžmýkame v rukách.

Pridáme soľ, korenie.

 

 

Vmiešame aj múku.

Celú masu premiešame, aby sa prísady prepojili.

 

 

Ja pridávam do cesta aj majoránku a pretlačený strúčik cesnaku.

Plech na pečenie si vyložíme papierom.

 

 

Na plech lyžicou dávkujeme jednotlivé porcie.

Formujeme menšie placky v dostatočnej vzdialenosti.

 

 

V predhriatej rúre pečieme pri teplote 180 stupňov asi 30 minút.

Podávame s kyslou smotanou, alebo dresingom podľa chuti.

 

 

Placky s veľmi lahodné a nezaťažia organizmus ako klasika vyprážaná v oleji.

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay

1 2
Picture of Miroslava

Miroslava

Redaktorka magazínu To je nápad!

Dnes najobľúbenejšie