My ho voláme ľadový krémeš. Ako ho nazvete vy je len na vás. Dôležité ale je to, že tento dezert nemá chybu!
Potrebujeme:
100 g čokolády – tmavej alebo mliečnej tmavé
50 g piškót
50 g práškového cukru
1 polievková lyžica kakaového prášku
2 polievkové lyžice rumu alebo likéru
150 g mascarpone
400 g smotany na šľahanie
2 bal. vanilkového cukru
250 g maliny
Čokoláda na zdobenie
Postup:
Vo vodnom kúpeli roztopte čokoládu a pridajte rozdrvené sušienky. Kakao rozmiešame s likérom, vmiešame do čokolády a nakoniec primiešame aj 50 g mascarpone. Premiešame a dáme na 30 minút do chladničky.
Potom do čoko-hmoty vmiešame ušľahanú šľahačku (250 g). Zvyšnú smotanu ušľaháme a vmiešame aj mascarpone, ktoré sme si tiež rozšľahali s vanilkovými cukrami. Pár malín odložíme bokom a zvyšok popučíme alebo rozmixujeme s práškovým cukrom.
Na dno misy navrstvíme čookoládový krém, na krém ovocie a nakoniec šľahačkový krém. Dozdobíme malinami a čokoládovmi hoblinkami Podávame vychladené!